«Λήψη Έκτακτων Μέτρων λόγω Κατηγορίας Κινδύνου επιπέδου 4 (πολύ υψηλή) προς αποφυγή εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας  πεζών και οχημάτων από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου έως τις 6:00 π.μ της  Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021 σε περιαστικά δάση και δασικές εκτάσεις  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από  απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία  και παραμονή εκδρομέων σε όλες  τις δασικές περιοχές  και τα περιαστικά άλση  της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  λόγω αυξημένου κινδύνου  εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).

Παράλληλα θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των   δασικών   εκτάσεων .

Η απαγόρευση κυκλοφορίας  θα ισχύει τις ημέρες ,που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου  πυρκαγιών, προβλέπει κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή και 5 ( κατάσταση συναγερμού)

Από την απαγόρευση  εξαιρούνται οι κατά τόπους γεωκτηνοτρόφοι και κάτοικοι των ορεινών περιοχών που κινούνται από και προς τον τόπο κατοικίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.