Έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου με τις αθλητικές του επιδόσεις, αλλά και λόγω της δυναμικής και ευχάριστης προσωπικότητάς του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ανήκει στη χορηγική οικογένεια της Stoiximan, έχει πάει στο Τόκιο με στόχο να μεγαλώσει την -ήδη εντυπωσιακή- συλλογή μεταλλίων του και έχει βάσιμες ελπίδες για να τα καταφέρει.

Πριν αγωνιστεί στον προκριματικό του άλματος εις μήκος (Σάββατο 21/7 – 13:10), ήρθε η ώρα να μάθεις τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον 23χρονο πρωταθλητή.

Έγινε αθλητής στίβου επειδή… έτυχε

Ένα όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα τον οδήγησε στον στίβο. Από την ηλικία των 12 ετών, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε αρχίσει να ασχολείται με το παρκούρ. Κάποιες φορές, μαζί με τους φίλους του, πήγαιναν στο στάδιο των Γρεβενών για να εξασκηθούν και εκεί, σε ηλικία περίπου 15 ετών, τους εντόπισε τυχαία ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο οποίος έγινε ο πρώτος προπονητής του.

Τα «ακροβατικά» που έκαναν οι πιτσιρικάδες εντυπωσίασαν τον έμπειρο κόουτς, ο οποίος τους έκανε την πρόταση να ασχοληθούν με τον στίβο. Αρχικά, ο Τεντόγλου -που δεν τρελάθηκε από τη χαρά του με την προοπτική του στίβου- δοκίμασε διάφορα αγωνίσματα. Το άλμα εις μήκος ήταν αυτό που έφερε τις πρώτες διακρίσεις, οι οποίες τον… γλύκαναν και άνοιξαν τον δρόμο για την επιτυχία του.

Όπως έχει δηλώσει, πάντως, ο 23χρονος αθλητής, συνεχίζει να ασχολείται με το παρκούρ σπάνια και… κρυφά. Κυρίως, όταν δεν τον βλέπει ο νυν προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι.

Τεντόγλου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον πρωταθλητή

Αήττητος στην Ευρώπη από το 2017

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πηγαίνει ως ο σταθερά κορυφαίος άλτης μήκους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Από το 2018 δεν έχει αντίπαλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχει, αφού σε όποιες έχει πάει έφυγε με το χρυσό.

Συγκεκριμένα, έχει αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου του 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, Πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 την ίδια χρονιά στο Γκέβλε και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2021 στο Τόρουν.

Μάλιστα, το μετάλλιο που πήρε το 2018 τον καθιστά τον νεότερο Έλληνα πρωταθλητή Ευρώπης όλων των εποχών.

Δεν πηγαίνει στο Τόκιο μόνο ως ο κορυφαίος στην Ευρώπη, αλλά ως ο κορυφαίος για φέτος στον κόσμο

Αν οι επιδόσεις του στην Ευρώπη φαίνονται εντυπωσιακές, το ρεκόρ που συνδυάζεται αυτή τη στιγμή με το όνομά του είναι ακόμα καλύτερο.

Ο σπουδαίος άλτης θα αγωνιστεί στο Τόκιο έχοντας πετύχει την κορυφαία επίδοση για το 2021, στα 8.60μ και δείχνει πανέτοιμος να ανταγωνιστεί με τους κορυφαίους στον κόσμο.

Τη σπουδαία επίδοση πέτυχε στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στο μίτινγκ της Καλλιθέας στις 26 Μαΐου, βελτιώνοντας κατά 28 εκατοστά το ατομικό ρεκόρ του και πλησιάζοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας με 8.66μ.

Ανέβηκε τραυματίας στην κορυφή της Ευρώπης

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έρχεται μία διάκριση της δίνουν ιδιαίτερη αξία. Για αυτό ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να καμαρώνει λίγο παραπάνω για μια από αυτές που έχει πετύχει.

Πρόκειται για το τελευταίο, χρονικά, χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου του Τορούν, όπου υπέφερε από τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.

Μπήκε στον αγώνα γνωρίζοντας ότι πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα άλματα. Στα προκριματικά χρειάστηκε μόλις ένα για να περάσει τα οκτώ μέτρα που ήταν το όριο (8.04μ). Το ίδιο και στον τελικό.

Με την πρώτη προσπάθεια εκτοξεύτηκε στα 8.35μ. Απείχε από τις επόμενες δύο προσπάθειες, για να προφυλαχτεί και μπήκε ξανά στον αγώνα για το τέταρτο και το πέμπτο άλμα. Ακόμα και έτσι, κανείς δεν κατάφερε να σταματήσει από το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση τον ανίκητο Γρεβενιώτη πρωταθλητή.

Δεν έχει ταλέντο μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στις τέχνες

Η φύση του Μίλτου Τεντόγλου δεν είναι μόνο αθλητική. Είναι και καλλιτεχνική. Αντί για αθλητικό σχολείο, όπως πολλοί μετέπειτα πρωταθλητές, έχει φοιτήσει σε μουσικό σχολείο. Έχει περάσει, επίσης, από ωδείο, όπου έμαθε να παίζει κιθάρα, μπουζούκι, πιάνο και μπάσο.

Δεν τα λες και λίγα. Στα χόμπι του προστίθεται και η ζωγραφική, με την οποία δεν καταπιάνεται πολύ συχνά, όμως όταν το κάνει τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Επίσης, δηλώνει gamer και λάτρης της μουσικής -στα ακούσματά του συμπεριλαμβάνεται και η κλασική.

Τεντόγλου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον πρωταθλητή

Η Stoiximan, από την αρχή της δραστηριότητάς επενδύει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου και διευρυμένου Προγράμματος Χορηγιών, στηρίζοντας έμπρακτα τον Ελληνικό αθλητισμό τόσο σε επίπεδο αθλητικών σωματείων, συλλόγων και εθνικών ομάδων, όσο και μεμονωμένων αθλητών και αθλητριών.

Μάθε περισσότερα για τη Stoiximan Tokyo Team στο www.iroes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.