Στο πλαίσιο του σχεδιασμού των Δράσεων μετά τη λήξη του έργου LIFE AGROMINE και της εφαρμογής της Αγροεξόρυξης Νικελίου (Ni Agromining) σε ευρύτερη κλίμακα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17/6/2021 στον Έξαρχο Γρεβενών και στην πόλη των Γρεβενών διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της Γαλλικής Εταιρείας Econick και εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος της εταιρείας  Mr. Richard Echevarria (Econick), ο Dr. Guillaume Echevarria, σύμβουλος (Econick) και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λωρραίνης της Γαλλίας, η υπεύθυνη της υλοποίησης του έργου LIFE AGROMINE στην Ελλάδα Dr Μαρία Κωνσταντίνου, καθηγήτρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, το μέλος της ελληνικής ερευνητικής ομάδας και μέλος του Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Κύρκας, Msc. και η κα. Μαρία Χατζηλιάδου με τον Dr Βασίλειο Μαχαιρά εκ μέρους της εταιρείας Επιχειρησιακή Ανάπτυξη – Αφοί Μαχαιρά ΟΕ.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν ο Νικόλαος Λυσσαρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο Ιωάννης Γιάτσιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών.

Η Econick είναι μία Γαλλική start-up εταιρεία που προέκυψε από την έρευνα στο τομέα της Αγροεξόρυξης (Agromining) και η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της βιοτεχνολογίας των φυτών με έμφαση στην παραγωγή μετάλλων από φυτά μέσω βιώσιμων διαδικασιών παραγωγής. Η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις που σέβονται το περιβάλλον, αξιοποιώντας τη δυνατότητα ορισμένων φυτών να συσσωρεύουν στους υπέργειους ιστούς τους εξαιρετικά υψηλές ποσότητες μετάλλων, όταν αναπτύσσονται σε εδάφη με τα συγκεκριμένα μέταλλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.