Σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα αθλήματα, επεξεργάζεται ομάδα της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από τη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον υπουργό το σχέδιο θα βασιστεί σε πρωτόκολλο που είχε καταθέσει προ μηνών η Super League 1, το οποίο θα επικαιροποιηθεί και θα απευθύνεται σε εμβολιασμένους.

Υπουργό το σχέδιο θα βασιστεί σε πρωτόκολλο που είχε καταθέσει προ μηνών η Super League 1, το οποίο θα επικαιροποιηθεί και θα απευθύνεται σε εμβολιασμένους.

Στο μεταξύ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα ότι από το Σάββατο 19 Ιουνίου θα ισχύουν τα εξής:

  • Για το λιανεμπόριο, αποφασίστηκε μείωση της αναλογίας των πελατών από 1 άτομο σε 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ. ώστε να μην υπάρχουν ουρές εκτός καταστήματος.
  • Επιστρέφουν οι εμποροπανηγύρεις με το πρωτόκολλο της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής, στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.
  • Ανοίγουν οι παιδότοποι σε ανοιχτούς χώρους με υποχρεωτική μάσκα από εργαζόμενους και ενήλικες.
  • Ανοίγουν τα λούνα παρκ με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως αποστάσεις τεσσάρων μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, υποχρεωτική μάσκα για εργαζόμενους και πελάτες, διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού, απολύμανση παιχνιδιών, δωρεάν διάθεση μάσκας σε όλους τους παίκτες, απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών, διαγραμμίσεις για τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου όπου υπάρχει ουρά αναμονής, διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας / υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης, αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.
  • Ανοίγουν τα κέντρα ευεξίας (λουτρά, ιαματικές πηγές, μασάζ) καθώς πρόκειται για υποστηρικτικές δραστηριότητες του τουρισμού, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.
  • newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.