Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς , το Νομαρχιακό Τμήμα  Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας μάσκες και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αιμιλιανού σήμερα 6 Μάη και ώρα 10.00 π.μ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δια των αντιπροσώπων τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία Εργαζομένων  ΟΤΑ, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Περιφέρειας Δ.Μ., Παράρτημα ΠΕΑΕΑ, Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, Αντιπροσωπείες των Κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Star-fm.gr, δείτε και: Γρεβενά || Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία (εικόνες)

Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του  Νομαρχιακού  Τμήματος  Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, Στέργιος Λιάμπας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ταξικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Από την Πρωτομαγιά του 1886, όταν οι εργάτες του Σικάγο έχυναν το αίμα τους για το 8ωρο, η άρχουσα τάξη βρίσκεται σε έναν διαρκή «πόλεμο» ενάντια στην εργατική τάξη. Και σήμερα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα της «υγειονομικής» κρίσης που ζούμε, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει προχωρήσει στη λήψη μιας σειράς αντεργατικών μέτρων  που ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και χτυπάνε τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Επίσης για το εργατικό τερατούργημα που προτίθεται να καταθέσει ως νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα με το οποίο ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο, καθιερώνει το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες και βάζει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση».

Ακολούθησε πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας και κατάθεση στεφανιών του Νομαρχιακού  Τμήματος  Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο  Πρόεδρος                                            Ο  Γραμματέας

                           Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                                  Λέτσιος Θ. Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.