Ανοίγει το, Μεγάλο Σάββατο, η πλατφόρμα του εμβολιασμού και για το ηλικιακό γκρουπ 45-49 ετών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, από τα οποία το Johnson and Johnson θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στις 5 Μάϊου.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 μέχρι χτες είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44 . Επίσης, πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Σημείωσε δε, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα από την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Απριλίου.

Τι προβλέπεται για 18-30 ετών

Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, με βάση τον σχεδιασμό θα μπορούν να κάνουν τον εμβόλιο από τον Ιούνιο.

«Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών» είχε δηλώσει  στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη πριν μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως νέες γραμμές εμβολιασμών ανοίγουν για ηλικιακές ομάδες, ενώ τα κέντρα λειτουργούν επί 7ήμερης βάσης, ακόμη και εν μέσω Μ.Εβδομάδας, ενώ το πρόγραμμα γίνεται ολοένα και πιο ευέλικτο.

Εμβολιασμοί και στο σπίτι από 15 Μαΐου

Από την πλευρά του ο  υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο «μεγάλο μας πρόβλημα», όπως είπε, που δεν είναι άλλο από τους ανεμβολίαστους ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Αναφορικά δε, με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, «επειδή είναι πιο σύνθετη άσκηση είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που είναι μονοδοσικό.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.