Τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε πως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου Ροδόπης.

Αντιθέτως, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου, Αργολίδας και Κω, καθώς και οι δήμοι Πύδνας- Κολινδρού Πιερίας, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών και ο δήμος Κύθνου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου τις τελευταίες 7 ημέρες σε 46 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητας της χώρας , μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Εννέα Π.Ε. είναι σε σταθεροποίηση, ενώ σε αύξηση έως και 5% είναι 19, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμη προσοχή: οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.