Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, καθώς παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τους.

Συγκεκριμένα, στη Θάσο, τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί, καθώς από 11 στις 5 Απριλίου έχουν φτάσει τα 40. Στο δήμο Ρεθύμνου, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 137 και παρατηρείται αύξηση 20 % μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Στο δήμο Φαιστού, τα ενεργά κρούσματα είναι 73 όταν στις 5 Απριλίου είχε 30 (άρα τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες). Στο δήμο Μαρώνειας-Σαπών, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 43 όταν στις 5 Απριλίου ήταν 20. Τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες. Στην Κύθνο, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 7 από 1 στις 5 Απριλίου. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ο εντοπισμός ικανού αριθμού κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιστροφή της εικόνας αυτής το ταχύτερο δυνατό. Στο δήμο Διδυμοτείχου, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 85 από 36 στις 5 Απριλίου (αύξηση 136,11%). Στο δήμο Πύδνας – Κολινδρού, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 40 από 14 στις 5 Απριλίου, έχουν δηλαδή σχεδόν τριπλασιαστεί. Στο δήμο Καβάλας, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 224 όταν -στις 5 Απριλίου- είχε 145 ενεργά κρούσματα (αύξηση 54,48%). Στο δήμο Βόλου, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 338 από 215 στις 5 Απριλίου (αύξηση 57,21%). Στο δήμο Σιντικής Σερρών, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 30,65% τα τελευταία 24ωρα και είναι αυτή τη στιγμή 81. Στο δήμο Βόρειων Τζουμέρκων, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 12 όταν στις 5 Απριλίου είχε καταγραφεί μόνο ένα κρούσμα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο. Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο κόκκινο), κατεβαίνουν – εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα: Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 12 όταν στο υψηλότερο σημείο της επιδημιολογικής καμπύλης ήταν 76 (μείωση 84%), καθώς και η Λέρος, όπου το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να υποχωρεί περαιτέρω καθώς έχει 17 ενεργά κρούσματα όταν στο υψηλότερο σημείο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 83 (μείωση 79,52%). Στο κόκκινο από το βαθύ κόκκινο κατεβαίνουν επίσης, οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο έχει σταθεροποιηθεί σε σχετικά καλά, χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνει -και άρα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και η Σκύρος, που έχει 2 ενεργά κρούσματα από 32 που είχαν καταγραφεί στο ψηλότερο σημείο της επιδημιολογικής καμπύλης. Επίπεδο κατεβαίνει και ο δήμος Λοκρών, που πλέον εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), καθώς έχει 23 ενεργά κρούσματα όταν στις 7 Απριλίου είχε 71 κρούσματα (μείωση 67,61%). Τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν -και άρα εντάσσονται στο κόκκινο- οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Άρα, πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται οι εξής περιοχές:

– η Περιφέρεια Αττικής (πλην των δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας),

– οι Περιφερειακές Ενότητες:

o Αχαΐας,

o Βοιωτίας,

o Ευρυτανίας,

o Αρκαδίας,

o Κορινθίας,

o Θεσσαλονίκης,

o Χαλκιδικής,

o Κιλκίς,

o Πέλλας,

o Κοζάνης,

o Λέσβου,

o Ζακύνθου,

o Κω και

o Θάσου.

 

– Καθώς και οι Δήμοι:

o Καλυμνίων,

o Ρόδου,

o Χίου,

o Ρεθύμνου,

o Ανωγείων,

o Χανίων,

o Φαιστού,

o Καβάλας,

o Καρδίτσας,

o Γρεβενών,

o Κύθνου,

o οι δήμοι Ιωαννιτών, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων,

o οι δήμοι Σερρών, Αμφίπολης και Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,

o ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας,

o οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς,

o ο δήμος Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας,

o ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας,

o οι δήμοι Χαλκιδέων, Ερέτριας και Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,

o ο δήμος Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

o ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,

o ο δήμος Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας,

o ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καθώς και

o και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.