Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, καθώς υποβλήθηκαν 640 επενδυτικά σχέδια, με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη 44.965.102,30 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τα 5.960.000 ευρώ που ήταν η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη της Δράσης.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, βάσει αυτών που δήλωσαν οι επιχειρήσεις, διαπιστώνονται τα κάτωθι:

 

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει ο έλεγχος διασταύρωσης των στοιχείων και η αξιολόγηση των αιτήσεων σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στην Αναλυτική Πρόσκλησης της Δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Δράση «Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» αφορά στην Επιχορήγηση με 70% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής τους θέσης. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες, κατασκευές, μεταφορές, κ.λ.π.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που είναι και οι Δικαιούχοι της Δράσης.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Φορείς υλοποίησης της Δράσης είναι η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 – ΕΦΕΠΑΕ και η ΕΥΔ/ΕΠ-ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι επιχειρήσεις μέσω της Δράσης έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν σε ποσοστό επιχορήγησης 70% τα επενδυτικά τους σχέδια, ελάχιστου αιτούμενου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 15.000€ και μέγιστου 280.000€, για την υλοποίηση δαπανών όπως : Κτηριακές εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος (Ανέγερση-Ανακαίνιση-Διαμορφώσεις), Αγορά Εξοπλισμού, Μηχανημάτων και Λογισμικών, Αγορά Μεταφορικών Μέσων Επαγγελματικής και Μικτής/πολλαπλής χρήσης, έως εννέα (9) θέσεις, Κατασκευή Ιστοσελίδας/E-shop, Πιστοποίηση προϊόντων/υπηρεσιών, Σύνταξη & παρακολούθηση επενδυτικού σχεδίου, Λειτουργικές Δαπάνες, Μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού κλπ.

Στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης επισυνάπτονται τα αναλυτικά σταστιστικά των υποβολών. Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή αρχείου xls.

Για την ενημέρωσή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

  • στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, e-mail: pdm@e-kepa.gr, info@e-kepa.gr) και
  • στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 2461/24022 , anko@anko.gr.

Επίσης μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους, μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο “Στείλε το ερώτημά σου” στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/), καθώς και στα: lpapaterpou@anko.gr και skellidis@anko.gr.

EEN ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network – HellasΣημείο Πληροφόρησης για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΕΠΑΝΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.