To συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για την νέα μεγάλη νίκη του Γρεβενιώτη Πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτου Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου ταξίδεψε στην Πολωνία απέχοντας τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τα άλματα, καθώς οι πόνοι στο γόνατο δεν του επέτρεπαν να κάνει την προπόνηση του όπως θα ήθελε.

Παρόλα αυτά ήξερε πως μπορεί να μείνει προσηλωμένος στο στόχο του και να φτάσει σε αυτόν παρά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Και τα κατάφερε. Με ένα άλμα στα 8,35 μ., “καθάρισε” το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους, σε έναν αγώνα, όπου εξαρχής ήταν το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση. Τα αγωνιστικά του προσόντα, αλλά πολύ περισσότερο η ικανότητα του να μένει ανεπηρέαστος από όσα συμβαίνουν γύρω του, του έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσει ότι είχε προγραμματίσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο Τεντόγλου έγινε ο πρώτος αθλητής στη ιστορία του αγωνίσματος που επικρατεί με ένα μόλις έγκυρι άλμα, από το σύνολο των τριών που επέλεξε να εκτελέσει. Σύμφωνα με το segas.gr, o τέταρτος στην ιστορία της διοργάνωσης που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο – ο δεύτερος από το 1990 κι έπειτα που η διοργάνωση διεξάγεται ανά δύο χρόνια- και ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο. Παράλληλα διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμα στην Ευρώπη, αφού είναι νικητής από το 2018 στο Βερολίνο. Ο 23χρονος άλτης χάρισε στη χώρα μας το έβδομο χρυσό της μετάλλιο στην διοργάνωση και το 34 στο σύνολο και έγινε ο πρώτος Έλληνας μετά την Κατερίνα Θάνου, που έχει στην κατοχή του δύο χρυσά μετάλλια.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, που όπως και το 2019 στη Γλασκόβη έτσι και στο Τορούν ήταν δεύτερος πίσω από τον Τεντόγλου. Ο Σουηδός στο τρίτο του άλμα έκανε 8,31 μ. και πέτυχε εθνικό ρεκόρ. Παρόλα αυτά στις προσπάθειες που ακολούθησαν δεν κατάφερε να πάει μακρύτερα και να απειλήσει τον  Έλληνα αθλητή, που μετά την πρώτη του προσπάθεια μπήκε στον αγώνα στο τέταρτο και πέμπτο του άλμα.

Το http://sportsfeed.gr/ γράφει:

Παρά τους έντονους πόνους στο γόνατό του, ο Μιλτιάδης Τεντόγλου οργάνωσε πολύ σωστά τον αγώνα του και από το πρώτο κιόλας άλμα έφτασε στα 8.35μ, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του (μετά το 8.38μ που είναι το απόλυτο ρεκόρ του) αλλά και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε δηλώσει εξ’ αρχής πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως ο στόχος του είναι να κάνει ένα άλμα και με αυτό να κερδίσει, και έτσι έγινε.
Δεν μπήκε στη 2η και την 3η προσπάθεια για να προφυλάξει το πόδι του καθώς πηδούσε 8ος και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Δοκίμασε στο 4ο και το 5ο ρισκάροντας αλλά δεν του βγήκε το πάτημα καθώς ήταν άκυρα. Τελικά το 8.35μ ήταν αρκετό παρά το γεγονός πως ο Τομπίας Μόντλερ έκανε τον αγώνα της ζωής του πηδώντας 8.31μ (εθνικό ρεκόρ Σουηδίας). Τρίτος με μεγάλο ατομικό ρεκόρ ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι που είχε 7.83μ και τελείωσε τον αγώνα με 8.24μ που είναι και νέο εθνικό ρεκόρ!
Με αυτή τη νίκη ο Τεντόγλου κατακτά τον πέμπτο συνολικά ευρωπαϊκό του τίτλο, τον τρίτο στην κατηγορία ανδρών και συνεχίζει το αήττητο σερί του στην Ευρώπη αφού ακόμη και με… ένα λειτουργικό γόνατο, δε μπορεί να χάσει.

SPORTS.ERT.GR:

Στην κορυφή της Ευρώπης διατηρήθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου που με άλμα στα 8.35 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας, μετά το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν 2 χρόνια στη Γλασκόβη.
Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε με την πρώτη προσπάθεια την πρόθεσή του να διατηρήσει τον τίτλο του στο μήκος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν, αφού στον τελικό του αγωνίσματος (2η ημέρα) προσγειώθηκε στα 8.35μ, που είναι και η κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι που αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, άφησε τις υπόλοιπες δύο προσπάθειές του, έκανε άλλες δύο, αλλά δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του που δεν μπόρεσαν να αγγίξουν την επίδοσή του.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8.31μ στην τρίτη προσάθεια κατετάγη 2ος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι 3ος με 8.24μ, που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.

«Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», είπε ο Έλληνας άλτης.

Οι οχτώ του τελικού
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.35μ
Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) 8.31μ
Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 8.24μ
Βλάντισλαβ Μάζουρ (Εσθονία) 8.14μ
Μαξιμίλιαν Ενχόλζνερ (Γερμανία) 7.87μ
Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.81μ
Γιάκομπ Φίντσαμ – Ντιούκς (Βρετανία) 7.79μ
Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) 7.72μ

To συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για την νέα μεγάλη νίκη του Γρεβενιώτη Πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτου Τεντόγλου

«Για μία ακόμη φορά ο Κορυφαίος Πρωταθλητής του τόπου μας Μίλτος Τεντόγλου μας έκανε και πάλι πολύ υπερήφανους καθώς απόψε πέτυχε μία τεράστια νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τορούν της Πολωνίας. Αγαπητέ Μίλτο, όλοι οι Γρεβενιώτες σου εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια για τη σπουδαία σου παγκόσμια επιτυχία, νιώθοντας ταυτόχρονα βαθιά ευγνώμονες διότι η χρυσή πορεία που διαγράφεις στο διεθνή αθλητισμό διακρίνεται για την εργατικότητα, το πάθος και κυρίως για το ήθος που σε χαρακτηρίζει και σε κάνει ξεχωριστό. Να είσαι πάντα γερός και δυνατός!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.