Στις 15 μονάδες υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η κυβέρνηση δείχνει να πλήττεται -αν και όχι ιδιαίτερα- από την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, κάτι που ωστόσο φαίνεται να πλήττει έτι περαιτέρω τόσο την αξιωματική αντιπολίτευση όσο όμως και το Κίνημα Αλλαγής.

Συντριπτικά υπέρ του εμβολίου οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση
Η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται πως αυξάνεται ημέρα με την ημέρα, με το ποσοστό όσων υποστηρίζουν πως θα κάνουν το εμβόλιο να ανέρχεται στο 80%.

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

Διαχρονικά, φαίνεται πως το ποσοστό των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση που δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αυξήθηκε από το 37% (σίγουρα ναι) τον Νοέμβριο στο 59% σήμερα.

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

Στο ίδιο θέμα και με δεδομένη την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, φαίνεται πως το 68% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάσεται υπέρ της παράτασης του lockdown, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ενώ το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

Δυσαρέσκεια για την υπόθεση Λιγνάδη δείχνει η δημοσκόπηση

Στην ερώτηση πώς αξιολογείται τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου μέχρι την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% απαντά αρνητικά, ενώ το 44% εκτιμά πως ήταν θετική η αντίδραση.

Δημοσκόπηση Pulse

Αντίστοιχα, ωστόσο, η δημοσκόπηση εκτιμά αρνητικά σε ποσοστό 59% και τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση, με το ποσοστό θετικών κρίσεων να υπολογίζεται στο 34%.

Δημοσκόπηση Pulse

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντιμετώπιση της αντίδρασης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην υπόθεση ανά κομματική προτίμηση. 61% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση Pulse

Αντιστρόφως, το 82% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν αρνητικά στη δημοσκόπηση τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια υπόθεση.

Δημοσκόπηση Pulse

Σταθερά μπροστά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της εκτίμησης του 44% των ερωτηθέντων αναφορικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με ποσοστό 25%.

Δημοσκόπηση Pulse

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Pusle

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36% έναντι 22%) και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (5,5%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡα25 (3%).

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ παίρνει προβάδισμα 15 μονάδων, με 38% έναντι 23% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσκόπηση Pulse

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Pulse

Παρακάτω δείτε στο αρχείο αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης, όπως παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.