Παγώσαμε στην κυριολεξία ως θεατές στην πρεμιέρα του έργου: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ» όταν οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσαν τους δικαιούχους του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η αρχική αμηχανία μας μετατράπηκε σε οργή και θυμό με ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ από όλους τους συναδέλφους του Λιανικού Εμπορίου.

ΓΙΑΤΙ ο κλάδος μας που έχει πληγεί με τις συνεχόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο των επιχειρήσεών μας να βιώνει αυτή την αδικία από την απόφαση κάποιων «ειδικών» που δεν μπορούν η δεν θέλουν να αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα;

Που δεν θέλουν να ξέρουν τι σημαίνει κλειστά και μηδενικά ταμεία με τις υποχρεώσεις να τρέχουν. Που θέλουν να ξέρουν τι σημαίνει να μην μπορείς να συντηρήσεις την οικογένειά σου και να βλέπεις το μέλλον σου αβέβαιο.

Αγαπητοί κύριοι, της κυβέρνησης και της περιφέρειας,

Είμαστε αυτοί που στηρίζουμε την τοπική οικονομία, είμαστε αυτοί που συμμορφωθήκαμε από την αρχή της πανδημίας με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο των επιχειρήσεών μας.

Είμαστε όμως και αυτοί που βλέπουμε καθημερινά να είμαστε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις και ρεαλιστικά προγράμματα  για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.

Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές από τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις να κλείσουν οριστικά με τα γνωστά επακόλουθα όπως αύξηση της ανεργίας, οικονομικό μαρασμό των συναδέλφων μας αλλά και του τόπου μας.  Αυτό δεν το θέλουμε αλλά και δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Λέμε όχι στο ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ….

Ζητάμε λύση τώρα για τα προβλήματα που βιώνουμε.

Ζητάμε την άμεση άρση της αδικίας ΚΑΙ τη συμμετοχή περισσοτέρων επιχειρήσεων του ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ στο Πρόγραμμα και προτείνουμε:

  1. Αύξηση του ποσού των 40 εκατομμυρίων στο υφιστάμενο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις που αποκλείονται λόγω χαμηλής βαθμολογίας.
  2. Νέο κύκλο του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδικό σκοπό, να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός   επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου που αποκλείστηκαν από τον πρώτο κύκλο.

Τις ανωτέρω προτάσεις, καθώς και μια σειρά άλλων προτάσεων που προέκυψαν από την κοινή συνεδρίαση όλων των Επαγγελματικών Φορέων της Π.Ε. Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, θα σας κοινοποιήσουμε με σχετική επιστολή τις επόμενες ημέρες.

 

  Το  Δ.Σ του

Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.