Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη νέα προκλητική τουρκική NAVTEX για την πραγματοποίηση ερευνών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου, στο κέντρο του Αιγαίου για την περίοδο από 18 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζει ότι η νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Με τη νέα προκλητική αυτή ενέργεια η τουρκική πλευρά προσχηματικά επικαλείται το διάλογο ενόψει των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, για την ειρηνική επίλυση της μεταξύ μας, μίας διαφοράς της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που αναμένεται να συνεχιστούν αυτή τη φορά στην Αθήνα το πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας για την ειρηνική επίλυση της μεταξύ μας μιας διαφοράς, της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης αναμένεται να συνεχιστούν, αυτή τη φορά στην Αθήνα το πρώτο 5ημερο του Μαρτίου.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες ενός μπαράζ προκλητικών δηλώσεων τόσο κατά της Ελλάδος όσο και κατά της ΕΕ και των ΗΠΑ από κορυφαίους Τούρκους αξιωματούχους που δεν συμβάλλουν ασφαλώς στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Χθες η Τουρκία εξέδωσε μια νέα προκλητική NAVTEX με την οποία το ερευνητικό πλοίο Τσεσμέ θα πραγματοποιήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των ελληνικών νησιών  Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου στο κέντρο του Αιγαίου για την περίοδο από 18 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.

Μια νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που δείχνει να μην θέλει την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μια νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που δείχνει ότι προσχηματικά μάλλον επικαλείται το διάλογο.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Είναι σε γνώση της η νέα τουρκική NAVTEX ;
  • Πως κρίνει τη νέα προκλητική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς; »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.