Ο Δήμος Γρεβενών εφιστά την προσοχή στους δημότες να ΜΗΝ πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι καινούργιοι και έχουν μόλις προσφάτως τοποθετηθεί, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ολοκληρωτική καταστροφή του κάδου όσο και στην πρόκληση μιας γενικευμένης φωτιάς ακόμη και στο ίδιο το απορριμματοφόρο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Καθαριότητας προτρέπει τους πολίτες να αφήνουν για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες τη θερμή στάχτη στο μπαλκόνι ή στην αυλή τους προκειμένου αυτή να κρυώσει και εν συνεχεία να την αποθέτουν με ασφάλεια μέσα στον κάδο των απορριμμάτων, ιδανικότερα σε έναν μεταλλικό και όχι στους πλαστικούς, αφού πρώτα έχει συσκευασθεί σε καλά κλεισμένη σακούλα.

Σημειώνεται ότι εναλλακτικά  οι στάχτες μπορούν να χρησιμοποιούνται σε κήπους ή αγρούς διότι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως φυσικό λίπασμα και όχι να καταλήγουν αναξιοποίητες στα σκουπίδια.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed