Χρήσιμη η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρύτανης κ.Θεοδωρος Θεοδουλίδης συντόνισε αποτελεσματικά. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση όλων μας με την Υπουργό Παιδείας πριν έρθει το Νομοσχέδιο στην Βουλή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί αταλάντευτα το μετα ρρυθμιστικό της έργο.Αναβαθμίζει την αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου με ρόλο στη βάση εισαγωγής,στην επιλογή των τμημάτων από τους φοιτητές και στον περιορισμό των αιώνιων φοιτητών.Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών διασφαλίζεται με την ουσιαστικοποίηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου που ψηφίσαμε και την πανεπιστημιακή αστυνομία κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα που φέρνουμε.

Για την ενίσχυση των περιφερειακών ΑΕΙ θεσπίσαμε το όριο των 2750 μορίων που βάζει σημαντικό φραγμό στις μεταγραφές προς τα κεντρικά ΑΕΙ.Στη σύσκεψη με την Υπουργό ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΟ αίτημα πρέπει να αποτελέσει η δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά το σχόλιο της συναδέλφου κ.Ο.Τελιγιοριδου έχω να πω πως δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, πως για τα σημερινά χάλια της παιδείας μας την κύρια ευθύνη φέρει η πολιτική < του παλαιού κακού ΠΑΣΟΚ> της δεκαετίας του ’80.Δυστυχώς οι κύριοι διαμορφωτές της σημερινής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι θλιβεροί συνεχιστές και νοσταλγοί αυτού του φαύλου παρελθόντος.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το επίπεδο του αντιπολιτευτικού λόγου ας ξεφύγει από την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ παραπλάνηση,την παρερμηνεία,την επιλεκτική απομόνωση φράσεων που οδηγούν στην κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.