Η μετακίνηση εκτός νομού και η άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης μπήκε από σήμερα για τα καλά στην επικαιρότητα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή. Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η μετακίνηση εκτός νομού απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες και φαίνεται ότι πλέον ανοίγει ένα παράθυρο για να επιτραπεί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι την Παρασκευή θα συζητηθεί το θέμα.

Όπως ήταν φυσικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης δέχθηκε μια σειρά ερωτήσεων για το θέμα.

Ωστόσο, υπήρξε μετρημένος και δεν αποκάλυψε τι θα γίνει.

Βέβαια είπε ότι πρώτα θα γίνει συλλογή στοιχείων από το άνοιγμα των καταστημάτων, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των δημοτικών και μετά η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα στοιχεία στην επιτροπή.

Οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν την εισήγησή τους και η κυβέρνηση θα λάβει τη σχετική απόφαση.

Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

«Τεστ» για το «αν μπορούμε να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα» χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σε περίπτωση που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού με στόχο το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε.

«Δεν μπορώ εγώ κι ο Χαρδαλιάς να είμαστε δίπλα σε κάθε καταναλωτή. Δεν επιβάλαμε κάτι στους γιατρούς, κάναμε συνολική παρουσίαση πολύ εμπεριστατωμένη, και της πορείας της οικονομίας και των μέτρων που είχαμε σκεφθεί σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, όλα θα πάνε καλά» διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Υπάρχει σχέδιο επιτήρησης της ΕΛΑΣ για τους κεντρικούς δρόμους, και να γίνονται συστάσεις στους πολίτες» ανέφερε ο υπουργός, και προέτρεψε τους πολίτες αν βλέπουν δρόμο με κόσμο «να μην πηγαίνουν εκεί» προστατεύοντας τους εαυτούς τους. «Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου» ξεκαθάρισε πάντως, αποσαφήνισε όμως ότι θα είναι «λελογισμένη αν τηρήσουμε τα μέτρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.