ΗΠΑ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες η Ουάσιγκτον μετά τις σκηνές χάους

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στις ΗΠΑ μετά την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, πριν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν.

Μετά τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της εξαιτίας πυροβολισμού που δέχτηκε μέσα στο Καπιτώλιο, κατά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσινγκτον.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των τελευταίων, πρόκειται για μια γυναίκα και δύο άνδρες.

 

Ποια ήταν η γυναίκα

Το πρώτο θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ζούσε στο Σαν Ντιέγκο και ήταν φανατική οπαδός του Τραμπ.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε έχει διαταχθεί ανεξάρτητη έρευνα.

Νωρίτερα, είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο από τη στιγμή που η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, δήλωσαν εκπρόσωποι της μητροπολιτικής αστυνομικής διεύθυνσης της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, η γυναίκα ήταν μέρος ομάδας διαδηλωτών που εισέβαλαν στην αίθουσα της Βουλής. Αντιμετωπίστηκαν από αξιωματικούς και ένας αστυνομικός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε.

«Ναι, η ενήλικη που τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κηρύχθηκε (νεκρή) σε νοσοκομείο της περιοχής» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάστιν Στέρνμπεκ στο CNN.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς ακόμη διενεργείται έρευνα.

ΗΠΑ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες η Ουάσιγκτον μετά τις σκηνές χάους

Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες στην Ουάσιγκτον παρατείνει, όπως ανακοίνωσε, η δήμαρχος Muriel Bowser μετά τις σκηνές χάους και τις εικόνες χωρίς προηγούμενο που εκτυλίχτηκαν λόγω της εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ισχύ μέχρι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Η δήμαρχος δήλωσε ότι οι ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο «προσπάθησαν να διακόψουν τις διαδικασίες του Κογκρέσου σχετικά με την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Σημειώνεται πως στην πόλη υπάρχει ήδη απαγόρευση κυκλοφορίας από την δήμαρχο από τις 18:00 την Τετάρτη (τοπική ώρα) έως τις 06:00 της Πέμπτης. 

Οι διαδηλωτές ήταν εφοδιασμένοι με κοντάρια και σπρέι πιπεριού, οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες, φορούσαν κόκκινα καπελάκια από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ με τα αρχικά ΜΑGA (Make America Great again) και φώναζαν συνθήματα, όπως «προδοσία», «ΗΠΑ», «Αγώνας για τον Τραμπ» και «αυτή είναι η Βουλή μας».

«Τι θα έκανε ο Ιησούς;» έγραφε το μπλουζάκι μιας διαδηλώτριας που πήρε το μικρόφωνο κι άρχισε να προσεύχεται για την αστυνομία. Ανδρες ομοϊδεάτες της διάλεγαν σε ποιον άνδρα της αστυνομίας θα επιτεθούν, λέγοντας περιπαικτικά «Εγώ θέλω τον χοντρό. Ελα γουρουνάκι».

Παρόμοια εισβολή διαδηλωτών σημειώθηκε και στο Καπιτώλιο του Κάνσας στην Τοπίκα μέσω του κέντρου επισκεπτών. Περίπου 75 άτομα από τους 200 που συμμετείχαν σε διαδήλωση υπέρ του Τραμπ, συμμετείχαν στην ενέργεια. Φώναζαν το σύνθημα «σταματήστε την ληστεία» και κυμάτιζαν την αστερόεσσα.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.