ΠΡΟΣ:

Την  3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κέντρο Υγείας Δεσκάτης.

ΘΕΜΑ: Ανάγκες και τρόπος λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης.

Όπως σας έχουμε τονίσει επανειλημμένα με  προηγούμενα έγγραφά μας, και ειδικότερα με τα υπ. αριθμ. πρωτ. 6966/16-10-2020 και 7654/11-11-2020 έγγραφά μας,  οι ελλείψεις  του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, ειδικά σε ιατρικό προσωπικό, είναι τεράστιες και πρέπει οπωσδήποτε, άμεσα, να προκηρυχθούν, τουλάχιστον δύο θέσεις ιατρών γενικής ιατρικής, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Κέντρο Υγείας, εν’ όψει μάλιστα και του γεγονότος ότι τούτο επίκειται να λειτουργήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι γινόμαστε συνεχώς δέκτες παραπόνων από τους συνδημότες μας, σχετικά με τον τρόπο της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, κατά το διάστημα της πανδημίας. Ειδικότερα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η κεντρική είσοδος του Κέντρου Υγείας είναι κλειστή και σπανίως επιτρέπεται η είσοδος σε ασθενείς που προσέρχονται έχοντας ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα, πολλοί συνδημότες μας, να προστρέχουν είτε σε ιδιώτες γιατρούς είτε σε νοσοκομεία αστικών κέντρων που μάλιστα απέχουν αρκετά από τη Δεσκάτη, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Κατά την άποψή μας, την οποία την έχουμε εκθέσει στη διοίκηση του Κέντρου Υγείας, θα έπρεπε αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, να δημιουργηθούν δύο αυτόνομοι  χώροι, εντός του Κέντρου Υγείας, χρησιμοποιούμενων επιλεκτικά των δύο  εισόδων αυτού, κατά τρόπο ώστε από άλλη είσοδο να εισέρχονται τα ύποπτα κρούσματα της νόσου COVID – 19  και από άλλη είσοδο τα άλλα περιστατικά και εντός του κύριου χώρου του Κέντρου Υγείας να μην έρχονται σε επαφή οι ασθενείς της πρώτης κατηγορίας με την δεύτερη.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου να μην αντιμετωπίζονται καθόλου περιστατικά ασθενών που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας, να φεύγουν  χωρίς καν να εισέλθουν εντός αυτού και στη συνέχεια, όπως αναφέρεται παραπάνω, να προστρέχουν είτε σε ιδιώτες γιατρούς είτε σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Κ. Κορδίλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.