Χαιρετίζουμε την επαναλειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Γρεβενών, με την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Εργασίας.

Μετά την διαπίστωση της αναγκαιότητας ύπαρξης του τμήματος στα Γρεβενά από τον ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών και τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (είχε προηγηθεί η κατάργησή του το 2014 από την Κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρηση στην ψήφιση του νόμου 4578/2018 την 3/12/2018, όπου στο άρθρο 24 προβλεπόταν η επανίδρυση του ΤΕΕΣ στα Γρεβενά.

Στην περίπτωση στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 47 του π.δ. 134/2017 προστίθεται υποπερίπτωση ιι΄ ως εξής:

«ιι) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Γρεβενών, με έδρα τα Γρεβενά.».

Στον ίδιο νόμο και στις παραγράφους 8-9-10 προβλέπεται και ο τρόπος στελέχωσης και λειτουργίας του Τμήματος. Συγκεκριμένα για την στελέχωσή του προβλέπεται η διενέργεια μετατάξεων τακτικών υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας.



Έστω και ενάμιση χρόνο μετά ελπίζουμε να προχωρήσει γρήγορα και η στελέχωσή του, ώστε να επιτελέσει άρτια το ρόλο του, τόσο για την προστασία των εργαζομένων από αντιεργατικές πρακτικές, όσο και για την εξυπηρέτηση των εργοδοτών.

Για την ΝΕ Γρεβενών

Ο Συντονιστής

Γιώργος Καλαμάρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.