Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γρεβενών: Μονιμοποίηση και αύξηση των ωρών στις υπάρχουσες καθαρίστριες

21 Οκτωβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Καλούμε το Δήμο Γρεβενών να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των ωρών εργασίας των καθαριστριών με τρίωρη απασχόληση
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γρεβενών ,συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των Καθαριστριών των Σχολείων για την αύξηση των ωρών εργασίας και την μονιμοποίησή τους, ιδιαίτερα σήμερα που οι αυξημένες ανάγκες για καθαριότητα στα Σχολεία είναι επείγουσα ανάγκη ,λόγω της πανδημίας .

Η απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου να διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε δυο κατηγορίες ,τις μόνιμες και με τρίωρη απασχόληση .

Οι εργαζόμενες, να εργάζονται με τρίωρη εργασία , με εργασιακές σχέσεις ομηρίας και επιπλέον τους ζητείτε και σπαστό ωράριο, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη καθαριότητα .

Οι χώροι καθαριότητας, αίθουσες, γραφεία, βοηθητικοί, αύλιοι χώροι και κοινόχρηστοι χώροι που αντιστοιχούν σε κάθε καθαρίστρια είναι απαγορευτικοί για να μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη κάλυψη, σε συνθήκες πανδημίας, ούτε με την εντατικοποίηση της εργασίας είναι δυνατό να «βγαίνει η δουλειά», μέσα σε τρείς ώρες .

Το δίκαιο αίτημα των καθαριστριών στα σχολεία για τη μονιμοποίηση τους, και την αύξηση των ωρών στις υπάρχουσες καθαρίστριες είναι άμεση ανάγκη, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη καθαριότητα που είναι αναγκαία για να μην υπάρξει διασπορά της Πανδημίας ,να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά Σχολεία και να λειτουργήσει και το Ολοήμερο Σχολείο .

Καλούμε το Δήμο Γρεβενών να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των ωρών εργασίας των καθαριστριών με τρίωρη απασχόληση .

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος

Κυριαζίδης Λάζαρος

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020 at 08:02 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply