Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κυριάκος Μητσοτάκης στα «ΝΕΑ»: «Κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα»

12 Οκτωβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ο Πρωθυπουργός μιλάει στα «ΝΕΑ» για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μάχη με τον κορωνοϊό, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη στρατηγική του Ερντογάν και τις διερευνητικές επαφές.

«Δεν ψάχνομαι για καβγά αλλά…». Η φράση αυτή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» ειπώθηκε για τις σχέσεις με την Τουρκία.

Θα μπορούσε όμως να εκληφθεί ως γενική απάντηση στα πολλά θέματα που συζήτησε μαζί μας. Τη Χρυσή Αυγή και την «Αυγή», την αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Βόρεια Μακεδονία, τον Ερντογάν και τις διερευνητικές συζητήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν με την Τουρκία.

Στη συζήτηση αναδεικνύεται ένας πολιτικός που προτιμά την ήπια και μετριοπαθή διαχείριση των προβλημάτων, χωρίς ακρότητες και αμετακίνητες ιδεολογικές αναφορές, προσαρμοστικός στις μεθόδους που επιλέγει.

Τι λέει ο πρωθυπουργός για…
-Τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ατζέντα των διερευνητικών με την Τουρκία και την προσφυγή στη Χάγη

-Την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

-Το ενδεχόμενο μιας δεύτερης καθολικής καραντίνας, τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και το εμβόλιο κατά του κοροναϊού

-Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού

-Το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και γιατί δηλώνει «φιλελεύθερος και όχι νεοφιλελεύθερος»

Διαβάστε ολόκληρη την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο primeminister.grThis entry was posted on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2020 at 18:20 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply