Τι αλλάζει από Δευτέρα – Ειδικό ωράριο λειτουργίας αποκτούν μπαρ, κέντρα διασκέδασης και χώροι εστίασης ακόμα και σε περιοχές που δεν ίσχυαν ειδικά μέτρα λόγω επιδημιολογικού φορτίου.

Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι κανόνες λειτουργίας των μπαρ, των καφέ και των εστιατορίων, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Έτσι, ανάλογα με το επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφερειακή ενότητα, τα καταστήματα εστίασης θα έχουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, ενώ διαφοροποιείται και το όριο ατόμων που επιτρέπονται ανά τραπέζι.
Σημειώνεται ότι στο “κόκκινο” επίπεδο, δηλαδή το επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου, προβλέπεται “λουκέτο” και λειτουργία μόνο take away-delivery.

Οι αλλαγές που αποτυπώνονται στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό, δείχνουν ότι σε επίπεδο περιφέρειας και ανάλογα με την κατηγορία ετοιμότητας στην οποία βρίσκονται τα συγκεκριμένα καταστήματα αποκτούν ωράριο λειτουργίας.

  • Αναλυτικά, στο επίπεδο 1, της ετοιμότητας (πράσινο) μπαρ, κέντρα διασκέδασης, καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στη 01:00 έως τις 05:00.
  • Στο επίπεδο 2, της επιτήρησης (κίτρινο), τα μπαρ και τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 00:30 έως και τις 05:00.
  • Στο επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα εστίασης κλείνουν τα μεσάνυχτα και παραμένουν κλειστά έως και τις 05:00.
  • Στο επίπεδο 4, του αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), θα υπάρχει αναστολή λειτουργίας στην εστίαση.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 80% (ανοικτός – κλειστός) της ωφέλιμης επιφάνειας.

Στις περιοχές που ανήκουν στο επίπεδο 2 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 65% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και στο οποίο εντάσσεται και η Αττική, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι τα 4, ενώ πληρότητα θα φτάνει το 50% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο νέος Χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης για την Υγειονομική Ασφάλεια και Προστασία από τη λοίμωξη Covid-19



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.