Το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Γρεβενών καλωσορίζει και συγχαίρει την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κύριο Γιώργο Κασαπίδη, διότι την Παρασκευή 2, Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η δεύτερη διάσκεψη με θέμα ψωμί και αρτοποιήματα Δυτικής Μακεδονίας.

Ομιλητές ήταν οι:

1)Προκόπης Μαγιάτης, αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα Φαρμακογνωσίας και χημείας φυσικών προϊόντων του φαρμακευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών,

2)Μιχάλης Μούσιος, Πρόεδρος ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδος,

3)Μιχάλης Ορέστίδης, Τεχνολόγος τροφίμων,

4)Έλενα Νάμινι, Διευθύνουσα σύμβουλος ΑΝ.ΚΟ,  και εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, εκπρόσωποι των αρτοποιών και εκπρόσωποι των άλευροπαραγωγών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε μία προσπάθεια της να πιστοποιήσει ελληνικές παλιές ποικιλίες σιταριών, οι οποίες ξεχωρίζουν για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εφόσον πιστοποιηθεί και με τη βοήθεια της ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδος θα παραχθεί ένας νέος τύπος ψωμιού ο οποίος θα έχει την σφραγίδα της περιοχής μας όπου βέβαια θα το κάνει να ξεχωρίζει από τα ποιοτικά και υγιεινά χαρακτηριστικά του.

Σωματείο Αρτοποιών Νομού Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.