Η αναπροσαρμογή του αρχικού προγραμματισμού της Δ.Ε.Η. Α.Ε και η έναρξη των αποκαταστάσεων έξι (6) μήνες νωρίτερα, μέσα στον Οκτώβριο, ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε κ. Γιώργο Στάσση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, η επιχείρηση πρόκειται να μεταφέρει εμπροσθοβαρώς την έναρξη των αποκαταστάσεων, διαθέτοντας ταυτόχρονα για το σκοπό αυτόν ποσό ύψους 15.000.000,00 €.Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσει εργολαβία ύψους 5.000.000,00€ στο ορυχείο της Καρδιάς, ενώ δυο ακόμη εργολαβίες των 5.000.000,00€ θα προκηρυχθούν έως τα τέλη του ίδιου μήνα.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκε και το ζήτημα της κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της ΛΙΠΤΟΛ, οι οποίες μετά την εξεύρεση των σχετικών μελετών μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

Ως προς το θέμα της Μ.Ε.ΤΕ. Α. Ε., ο Περιφερειάρχης ζήτησε την επανεξέτασή του τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει ταυτόχρονα την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως στο θέμα των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.