Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης των Γρεβενών καθώς υπογράφηκε, το μεσημέρι τής Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου κ.Γιώργου Δασταμάνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το παρών στη διαδικασία, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, έδωσε επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης αλλά και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών κ.Κωνσταντίνος Σιούλας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και περιλαμβάνουν μια σειρά οικοδομικών και μηχανολογικών παρεμβάσεων οι οποίες θα συνδυαστούν με γεωθερμικές γεωτρήσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.075.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από κονδύλια του προγράμματος Φιλόδημος και ιδίους πόρους του Δήμου Γρεβενών.

«Με το νέο αυτό έργο, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην πραγμάτωση του Στρατηγικού μας Στόχου που είναι η μετατροπή των Γρεβενών, σε μια πόλη πρότυπο σε Ελλάδα και εξωτερικό πάνω στη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ.Δασταμάνης και πρόσθεσε: “H ανανεώσιμη αυτή πηγή ενέργειας, που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στις σχολικές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ και επεκτείνεται πλέον και στο Κλειστό Γυμναστήριο, αναμένεται να συμβάλλει τόσο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας όσο και στην καθοριστικό περιορισμό της περιβαλλοντικής ρύπανσης».Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα μέσα του Καλοκαιριού έχει ξεκινήσει να «τρέχει» και το πρόγραμμα των ενεργειακών αναβαθμίσεων σε 13 σχολεία του Δήμου μας καθώς άρχισαν να εκτελούνται οι ανάλογες εργασίες ενώ η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει αντίστοιχες παρεμβάσεις στα κτίρια του Κλειστού Κολυμβητηρίου, του Δημαρχείου και του παλαιού Δασαρχείου.

«Επιπλέον, με όλους αυτούς τους σχεδιασμούς, που οι περισσότεροι ξεκίνησαν να γίνονται πράξη, αποδεικνύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους συνδημότες μας ότι η προσπάθεια μας για την ουσιαστική στήριξη των δομών παιδείας και αθλητισμού βρίσκεται για εμάς σε πρώτη προτεραιότητα γιατί έτσι βοηθάμε αληθινά το αύριο του κάθε τόπου που δεν είναι άλλο από τους νέους του ανθρώπους», επεσήμανε στο τέλος ο Δήμαρχος Γρεβενών.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.