Μετά τις 12 το μεσημέρι θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα από τις Πανελλήνιες 2020, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι περίπου 100.000 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας, διεκδικούν σχεδόν 78.000 θέσεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις βαθμολογίες τους να αναρτώνται σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι σήμερα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Πανελλήνιες 2020: Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι προκειμένου να δουν τα αποτελέσματα, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Στη συνέχεια, θα μπορέσουν να δουν τους βαθμούς τους και να υπολογίσουν τα μόριά τους.
Σημειώνεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.



Πανελλήνιες 2020: Περιθώριο μέχρι τις 17 Ιουλίου για το μηχανογραφικό
Ακόμη, από αύριο ως και την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο. Οπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας, προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.