ΟΡΑΜΑ ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΤΡΑ ΣΒΑΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας και του ανοιχτού διαλόγου που αναπτύσσει ο Δήμος Γρεβενών με τους πολίτες, γίνεται γνωστό ότι δημότες και φορείς έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, προκειμένου να αποστείλουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους στο info@pr4.gr για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Το ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών αποτελεί το Στρατηγικό Σχέδιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η πολιτική του Δήμου για τα επόμενα χρόνια σε θέματα κυκλοφορίας και μετακίνησης με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών για την καλύτερη προσβασιμότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Ανοίγοντας τον συνημμένο φάκελο PDF θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα σενάρια, τους στόχους άλλα και τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί στην 3η Δημόσια Διαβούλευση με γνώμονα τη βελτίωση του επιπέδου ζωής μέσα σε ένα αναμορφωμένο και ανθρωποκεντρικό αστικό περιβάλλον που θα προκύψει με την υλοποίηση του ΣΒΑΚ.

Οι δράσεις και τα έργα του ΣΒΑΚ Γρεβενών περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 1.παρεμβάσεις αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών, 2. βελτίωση κυκλοφορίας-στάθμευσης των αστικών-εμπορευματικών μεταφορών και εφαρμογή νέων τεχνολογιών,3.δημιουργία δικτύων ροών για πεζούς-ποδηλάτες και στήριξης δομών ΑμεΑ.

Σημειώνεται, ότι η δημόσια διαβούλευση έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2019 και ο Δήμος Γρεβενών διοργάνωσε αρκετές ενημερωτικές ημερίδες για την καλύτερη ενημέρωση των εμπλεκόμενων πλευρών. Ωστόσο, η συμβολή σας στο σημαντικό αυτό εγχείρημα θεωρείται απαραίτητη ώστε να καταγράφουν με προσοχή όλες οι λεπτομέρειες που χρειάζονται και που πιθανότατα δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στον εν εξελίξει σχεδιασμό των στρατηγικών στόχων. Ο Δήμος Γρεβενών κάνει έκκληση, λοιπόν, για ενεργητική συμμέτοχη των δημοτών στην όλη διαδικασία που θα ορίσει την αρτιότερη και αποδοτικότερη μορφή της πόλης μας στο άμεσο μέλλον. Συμμετοχή που θα οριστικοποιήσει το τελικό Στρατηγικό Σχέδιο του ΣΒΑΚ με την προσωπική συνεισφορά του καθενός και καθεμιάς μας.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.