Διαμαρτυρία γονέων στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας πραγματοποίησαν γονείς, μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν σε τουριστικά γραφεία για σχολικές εκδρομές μαθητών, οι οποίες ανεστάλησαν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την ΠΝΠ, με την οποία, όπως ανέφεραν, δίνεται το δικαίωμα στα ταξιδιωτικά πρακτορεία να εκδώσουν voucher διάρκειας δεκαοκτώ μηνών, παρακρατώντας τα χρήματα για το διάστημα αυτό, ώστε είτε η εκδρομή να γίνει σε άλλο χρόνο, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, είτε να επιστραφούν τα χρήματα με την παρέλευση του δεκαοκτάμηνου.

«Θέλουμε τα χρήματα να μας επιστραφούν τώρα και με τη μορφή που δόθηκαν, δε δεχόμαστε τη χρήση voucher ή άλλον συμψηφισμό για εκδρομές που δεν έγιναν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Θανάσης Κοκονάς.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων, κρατώντας στα χέρια πλακάτ και πανό, πέρασε στο εσωτερικό του κτιρίου και συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, στον οποίο και διαβίβασε τα αιτήματά τους.

«Είμαστε έμπρακτα κοντά στους μαθητές και τους γονείς, το έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα. Θα μεταφέρουμε τα αιτήματά σας και θα είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο για το καλύτερο δυνατόν», δήλωσε ο κ. Κόπτσης.

makthes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.