Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με  την εθελοντική ομάδα COVID-19 Response Greece για την γραφική αποτύπωση και διερεύνηση δεδομένων σχετικά με την πανδημία του COVID-19

7 Μαΐου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Με πρωτοβουλία ερευνητών του εργαστηρίου Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού Datalab (https://datalab.csd.auth.gr) του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το CovidDEXP – “COVID-19 Data Explorations” (https://covid19.csd.auth.gr), ένα δυναμικό διαδικτυακό παρατηρητήριο για την αποτύπωση και διερεύνηση συσχετίσεων πολλαπλών συνόλων δεδομένων σχετικά με την πανδημία του COVID-19.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι ότι συγκεντρώνει πολλαπλές πηγές ανοικτών δεδομένων, από αξιόπιστους διεθνείς φορείς και οργανισμούς που αφορούν σε επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και από κοινωνικο-οικονομικούς δείκτες και ορόσημα σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων και πολιτικών σχετικά με την πανδημία.Τα δεδομένα καθώς και οι μεταξύ τους συσχετισμοί, συλλέγονται και αναλύονται σε καθημερινή βάση, και προβάλλονται με τη βοήθεια διαδραστικών γραφημάτων τα οποία απεικονίζουν με εύληπτο και κατανοητό τρόπο για το χρήστη τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της ανάλυσης. Ειδικά για το τμήμα του διαδικτυακού αυτού παρατηρίου που αφορά στην Ελλάδα, τα δεδομένα που παρουσιάζονται παρέχονται μέσω της εθελοντικής δράσης COVID-19 Response Greece (https://www.covid19response.gr/).

Η γραφική αποτύπωση θα είναι διαθέσιμη στο site της Περιφέρειας www.pdm.gov.gr

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών με σκοπό την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας.

This entry was posted on Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2020 at 10:07 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply