Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θ. Ζαγοράκηςπρος Κομισιόν: «Μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στον κλάδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

29 Απριλίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Την ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και την ένταξη ολόκληρου του κλάδου στο νέο επενδυτικό ταμείο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού ζητά με ερώτηση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Θόδωρος Ζαγοράκης.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, ακυρώσεις μεγάλων και μικρών αθλητικών διοργανώσεων, απώλειες χορηγιών καιμαζικές ακυρώσεις συνδρομών έχουν κυριολεκτικά εκμηνεδίσει τα έσοδα των επιχειρήσεων στον κλάδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία, αλλάζοντας δραματικά τα δεδομένα για την κατάσταση της ερασιτεχνικής άθλησης στην Ευρώπη.

Ο κ. Ζαγοράκης και τα μέλη του Προεδρείου της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για τον Αθλητισμό TomaszFrankowski (Πολωνία, ΕΛΚ), MarcTarabella (Βέλγιο, Σοσιαλιστές) και TizianaBeghin (Ιταλία, Πέντε Αστέρια) ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο τομέα του αθλητισμού, ενώ την καλούν να παρουσιάσει απτά παραδείγματα για το πως θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου από το Επενδυτικό Ταμείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα εξής: «Προφανώς αυτό που βιώνουμε δεν έχει προηγούμενο και κανένας κλάδος της οικονομίας δεν πρόκειται να βγει αλώβητος. Παρόλα αυτά κάποιοι τομείς σηκώνουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος. Οι επιχειρήσεις στον τομέα του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικούέχουναναγκαστεί να σταματήσουν ολοκληρωτικά τις δραστηριότητες τους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Είναι ορατός ο κίνδυνος για απώλειες θέσεων εργασίας και οριστικό κλείσιμο πολλών τέτοιων επιχειρήσεων. Πρέπει να στηρίξουμε με επαρκή αλλά και προσιτή χρηματοδότησηαυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας την ραχοκοκαλιά του αθλητισμούστην Ευρώπη».

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2020 at 14:30 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply