Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαδικτυακή δράση για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ (ΤΟ) ΣΠΙΤΙ

29 Απριλίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Έχεις σκεφτεί ποιο είναι το παλαιότερο αντικείμενο που έχεις στο σπίτι σου;

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, ξεκινά μια διαδικτυακή δράση για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους των Γρεβενών. Στόχος είναι η προσέγγιση του παρελθόντος, η ενεργοποίηση της ερευνητικής διαδικασίας και η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι.

Τι θα κάνεις
Ξεκίνησε μια έρευνα για να ανακαλύψεις ποιο είναι τελικά το παλαιότερο αντικείμενο που υπάρχει στο σπίτι. Μπορεί να είναι οτιδήποτε! Ένα βιβλίο, ένα σκεύος, ένα διακοσμητικό, ένα ρούχο, ένα παιχνίδι, ένα έπιπλο ή ό,τι άλλο σκεφτείς. Αφού το εντοπίσεις γράψε ένα κείμενο μέχρι 300 περίπου λέξεις, στο οποίο μπορείς να αναφέρεις πληροφορίες για το αντικείμενο που επέλεξες, όπως για παράδειγμα πώς βρέθηκε στο σπίτι σου, από που ήρθε, σε ποιον ανήκε, αν χρησιμοποιείται ακόμα, αν έχει αξία για σένα ή κάποιον άλλον, γιατί κρατήθηκε και δεν πετάχτηκε, σε τι θέση βρίσκεται μέσα στο σπίτι, αν γνωρίζεις την ηλικία του, κ.ά. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι σημαντική. Ζήτα βοήθεια από τους μεγαλύτερους, χρησιμοποίησέ τους ως πηγές πληροφόρησης ή και ως συντηρητές του αντικειμένου που βρήκες. Μπορείτε μαζί να το καθαρίσετε, να το φωτογραφίσετε και φυσικά να γράψετε το κείμενο.

Στείλε το κείμενο μαζί με μία φωτογραφία του αντικειμένου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών (efagre@culture.gr, τηλ. 2462025403) ως 31.5.2020.

Στο θέμα γράψε «Αρχαιολόγος από (το) σπίτι».!!!
Ανάλογα με τις συμμετοχές θα ακολουθήσει δράση παρουσίασης των αντικειμένων.

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2020 at 12:20 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply