Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Μην εφησυχάζετε – Μπορεί να κολλήσετε και δεύτερη φορά τον κορωνοϊό

28 Απριλίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Όσοι κόλλησαν μία φορά την Covid-19 και ανέρρωσαν, δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ξαναμολυνθούν από το νέο κορωνοϊό, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι όσοι ανέρρωσαν από την Covid-19 κι έχουν αντισώματα, προστατεύονται από μια νέα μόλυνση», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, την ώρα που επιστήμονες ανά την υφήλιο προσπαθούν να κατανοήσουν σε ποιο βαθμό τα αντισώματα παρέχουν προστασία κατά της νόσου που προκαλεί ο φονικός κορωνοϊός.Οι συστάσεις του ΠΟΥ έρχονται καθώς ορισμένες κυβερνήσεις μελετούν το ενδεχόμενο να χορηγούν σε άτομα που διαθέτουν αντισώματα στον κορωνοϊό «πιστοποιητικά ανοσίας», τα οποία θα τους επιτρέψουν να ταξιδεύουν ή να επιστρέφουν στις εργασίες τους, βάσει της υπόθεσης ότι είναι ασφαλείας από μια επαναμόλυνση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού. Ωστόσο, τα άτομα που θα λάβουν τέτοια πιστοποιητικά ενδέχεται να αγνοούν εφεξής τις συστάσεις των Αρχών για τα μέτρα προστασίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοΪού.
Αν και πολλές χώρες διεξάγουν έρευνες για αντισώματα, οι έρευνες αυτές δεν σχεδιάστηκαν για να καθορίσουν κατά πόσον αποκτούν ανοσία οι ιαθέντες από την Covid-19, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 28 Απριλίου, 2020 at 15:02 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply