Η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση της Κυβέρνησης για επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων.

Τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του με κύριο ζήτημα την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Σε αυτή τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, ενώ συζητήθηκε και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Όπως γίνεται γνωστό στο πρώτο κύμα άρσης των περιορισμών που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα:

-Θα δημιουργηθεί μία ειδική υγειονομική επιτροπή για να βγάλει τα σχετικά και πολύ αυστηρά πρωτόκολλα με τα οποία θα μπορεί να ξαναρχίσει η άθληση και προφανώς να επιτραπεί να ξαναπαιχθούν αγώνες.
-Από τις 4 Μαΐου και μετά αθλητές που προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους άθλησης και ασχολούνται με αθλήματα όπως ο στίβος θα μπορούν να ξαναρχίσουν τις προπονητικές τους δράσεις.
-Από τα μέσα περίπου του Μαΐου η εκτίμηση είναι πως οι ομάδες ποδοσφαίρου – από την στιγμή που και εκείνες προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα ως επί το πλείστον – θα μπορούν έστω ανά γκρουπ να αρχίσουν προπονήσεις.
-Το παραπάνω στοιχείο σημαίνει ότι εάν προκύψει συναίνεση στο Δ.Σ. της προσεχούς Τρίτης θα μπορούμε να έχουμε μπάλα τον Ιούνιο.

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.