Γιορτάζουμε σε λίγες μέρες μια από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές γιορτές της χριστιανοσύνης, τη γιορτή του Πάσχα. Το φετινό Πάσχα βρίσκει την Πατρίδα μας να αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πολυδιάστατη δοκιμασία μιας υγειονομικής απειλής. Οι νέες συνθήκες που βιώνουμε έως και σήμερα γονείς, νήπια, μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μας λύγισαν και δεν πρέπει να μας λυγίσουν.
Τα Πάθη και η Ανάσταση, η δοκιμασία και ο θρίαμβος, δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν τον οδηγό μας σε δύσκολες και σκληρές εποχές.
Για πρώτη φορά δεν θα βιώσουμε (με την παρουσία μας) μέσα από τη μυσταγωγία της Μεγάλης Εβδομάδας τα σεπτά Πάθη του Χριστού και τη σταυρική θυσία. Δεν θα γιορτάσουμε (με τον ίδιο επιτρεπτό τρόπο) στη συνέχεια την Ανάσταση, που συμβολίζει τη νίκη της ζωής και στέλνει το μήνυμα της αγάπης και της λύτρωσης.
Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να διατηρούμε πάντοτε ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία όλοι μας για την επιστροφή μας στην κανονικότητα, έχοντας σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία.
Η Ανάσταση του Χριστού να μας βοηθήσει, ώστε ο Ελληνικός λαός να ξεπεράσει κι εκείνος το δικό του Γολγοθά μέσα σε δύσκολους καιρούς στους οποίους δοκιμάζονται στο μέγιστο οι αντοχές και οι αντιστάσεις του.
Ευχόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα νήπια, τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους γονείς, η φετινή Λαμπρή να αποτελέσει ένα μήνυμα αναγέννησης για τον τόπο μας.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΕΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΙΖΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed