Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Ν. Κοζάνης: «Δίπλα στον Έλληνα παραγωγό. Μέτρα για την προστασία της διατροφικής αλυσίδας και των προϊόντων μας από παράνομες ελληνοποιήσεις»

10 Απριλίου, 2020 by Χρήστος Μίμης


Στην Κοζάνη, πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπει αποφασιστικά στη μάχη για την προστασία της εγχώριας παραγωγής, απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Με πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται υποχρεωτική η απογραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών, με στόχο την αποτύπωση των πραγματικών διαθεσίμων, την εξασφάλιση της επάρκειας αυτών και την πάταξη αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει σημαντική νομοθετική παρέμβαση, για την ενιαιοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού, την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, με την επιβολή βαρύτατων χρηματικών ποσών και ποινή φυλάκισης για τους δράστες.

Με τη συνδρομή πρωτίστως των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας, οι οποίοι πρέπει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να πιστοποιούν την παραγωγική διαδικασία, με την ενημέρωση και τη διασφάλιση των καταναλωτών για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που προμηθεύονται και με την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουμε τη βάσιμη προσδοκία ότι θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων παραγωγών, θα εξασφαλιστεί η επάρκεια στην αγορά και θα αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και αθέμιτες πρακτικές.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020 at 12:47 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply