Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας την πιλοτική της δράση «Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ» στις πόλεις Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, συνεισφέρει στη συνέχεια της μαθησιακής διαδικασίας, κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με τις εξής δράσεις:

  1. Δεκάδες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα εργαλεία ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προτείνονται από το ΥΠΑΙΘ, δηλαδή e-class, e-me, webex κ.λπ. https://bit.ly/2VbOUuv.
  2. Καθημερινή υποστήριξη με τη μορφή helpdesk στις παραπάνω πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  3. Υποστήριξη του κεντρικού πανελλαδικού helpdesk της eme υπηρεσίας ασύγχρονης εκπαίδευσης.
  4. Δημιουργία δικτυακού τόπου με υποστηρικτικό υλικό http://pektpe.xyz/.
  5. Δημιουργία βιντεομαθημάτων υποστήριξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης https://bit.ly/39MmegH.
  6. Αξιοποίηση 3D εκτυπωτή για να παραχθούν μάσκες για προστασία από τον κορονοϊό . Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Καστοριάς.
  7. Διοργάνωση διαδικτυακού μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη» σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  8. Διοργάνωση διαδικτυακού μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Προγραμμάτισε το δικό σου εκπαιδευτικό παιχνίδι» σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς και τον Δήμο Γρεβενών.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής

Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Θοδωρής Μαρδίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.