Νέο αίτημα των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Μαζί συνεχίζουμε» και «Δήμος για Όλους» κ.κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και Ιωάννη Παπαδόπουλου καθώς και των Δημοτικών τους Συμβούλων προς το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη  για άμεση  Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με ΘΕΜΑ: Τη στήριξη των Επιχειρήσεων του Δήμου Γρεβενών.

Σε συνέχεια της επιστολής που κατέθεσε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί συνεχίζουμε» κος Δημοσθένης Κουπτσίδης προς το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2020 με αίτημα την άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και τη μη θετική μέχρι στιγμής  ανταπόκριση του Δημάρχου, σήμερα 9 Απριλίου 2020 οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων  «Μαζί συνεχίζουμε» και «Δήμος για Όλους» κ.κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης και Ιωάννης Παπαδόπουλος κατέθεσαν εκ νέου το αίτημα προς το Δήμαρχο Γρεβενών.

Το νέο αίτημα υπογράφουν Δεκαπέντε (15) Δημοτικοί Σύμβουλοι των ανωτέρω παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου και αφορά την αγωνία τους για το μέλλον των Επιχειρήσεων του Δήμου Γρεβενών στις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι και τη λήψη μέτρων για τη στήριξή τους.

Θέμα Επιστολής:

«Με την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορω- νοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Η Κυβέρνηση, μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε:

  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.
  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
    • Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.
  • Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.
    Αντιλαμβάνεστε, όπως όλοι μας, ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν

Παρακαλώ πολύ όπως προγραμματιστεί άμεσα Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να πάρουμε αποφάσεις για τα προαναφερθέντα στην επιστολή μου».

ΥΓ. Τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στη διάθεση των Δήμων.

Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών: κ.κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης- Ιωάννης Παπαδόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.