Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Χατζηζήσης στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης (εικόνες)

2 Απριλίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Κατά την χθεσινή μου επίσκεψη συναντήθηκα με την Διευθύντρια του Κ.Υ. Δεσκάτης Ιατρό κ. Αρμπάρα,με την οποία δεδομένης της ιδιαιτερότητας των ημερών αντάλλαξα απόψεις στο θέμα της σωστής αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή μας.

Έγινε αναφορά ότι στην περιοχή μας μάλλον δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στην πιθανότητα κρούσματος. Πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και εναρμονισμένοι πλήρως στα μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε κάθε κακό ενδεχόμενο.

Τονίστηκε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει από τους πολίτες να τηρηθούν απόλυτα. Απαραίτητη είναι η κατανόηση της σοβαρότητας του θέματος από τους πολίτες αλλά και η αυστηρή αστυνόμευση των μέτρων από τους αρμόδιους.

Τονίστηκε ακόμα ο ιδιαίτερος ρόλος της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας , αυτής των Κέντρων Υγείας , και συμφωνήσαμε στο ότι ο ρόλος θα πρέπει να ενισχυθεί με πρόσληψη Ιατρών γενικής ιατρικής και όχι μόνο, αλλά και βοηθητικού προσωπικού ( οδηγών ασθενοφόρου, διοικητικών , βοηθού ακτινολόγου και μικροβιολόγου κ.α ).

Ο ρόλος της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας του κέντρου υγείας επίσης πρέπει να ενισχυθεί με την χορήγηση μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (μάσκες, ποδιές, φόρμες κλπ) που ειδικά αυτή την εποχή είναι όχι μόνο απαραίτητα αλλά και αναγκαία.

Δεσμεύτηκα και ήδη μετέφερα τα αιτήματα στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Τοπαλίδη και στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιάτσο.

ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020 at 11:55 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply