Η κυβέρνηση στη προσπάθεια αποκλιμάκωσης της εκρηκτικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η ίδια στα νησιά, εξαγγέλλει τη δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων στην ελληνική ενδοχώρα με πιθανές περιοχές και τα Γρεβενά με την Καστοριά. Είμαστε αντίθετοι με τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά από τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και τη Συνθήκη «Δουβλίνο 2» αλλά και την κυβερνητική πολιτική εγκλεισμού των προσφύγων σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ελληνική ενδοχώρα.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Υπεύθυνοι για αυτή τη κατάσταση δεν είναι άλλοι από την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν την αντιπροσφυγική πολιτική. Η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ εντείνουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με τη Ρωσία. Από τη μια επεμβαίνουν, βομβαρδίζοντας χώρες για να τις ελέγξουν πολιτικά και οι πολυεθνικές να τις εκμεταλλευτούν οικονομικά, εξωθώντας τους λαούς τους στην προσφυγιά. Από την άλλη κλείνουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, αντιμετωπίζοντας τους ως εισβολείς που πρέπει να αποτραπούν.
Αυτή η πολιτική πάει μαζί με τους φράκτες στη θάλασσα και στον Εβρο, την τεχνοκρατική διάκριση προσφύγων και μεταναστών( δεν υπάρχει μισή γωνιά στη Μέση Ανατολή που να μην έχει έρθει αντιμέτωπη με πολέμους, αμερικανοκίνητες δικτατορίες και αντιδραστικά καθεστώτα),την ανακήρυξη των προσφύγων σε παράνομους και την άρνηση της «πολιτισμένης» δύσης να αναγνωρίσει το δικαίωμα στο άσυλο στους πρόσφυγες των χωρών που διαλύει.

Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
Ο λαός μας ξέρει από προσφυγιά και μετανάστευση. Δεν μπορεί να γίνει θύμα της αντιπροσφυγικής προπαγάνδας, ούτε να συναινέσει στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.. Ξέρει ότι άλλες χώρες,έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων και μεταναστών, σε σχέση με τον πληθυσμό τους οι οποίοι έχουν ενταχθεί ομαλά στη ζωή των τοπικών κοινωνικών, χωρίς διαμονή σε στρατόπεδα και γκέτο.
Η υποκρισία τους είναι ξεδιάντροπη. Αυτοί που μιλούν για την φύλαξη των συνόρων που απειλούνται από τους πρόσφυγες είναι οι ίδιοι που παραβιάζουν τα σύνορα των χωρών των προσφύγων με τις εισβολές τους. Αυτοί που αρνούνται το άσυλο στους πρόσφυγες είναι οι ίδιοι που δίνουν άδεια παραμονής σε όσους έχουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να την αγοράσουν. Πρόθυμοι αρωγοί, στο έργο της παρουσίασης των προσφύγων ως παράνομων και της απομόνωσής τους ως μονόδρομο, τα συστημικά ΜΜΕ που καλλιεργούν την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Να τους γυρίσουμε τη πλάτη.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Η συνέχιση αυτής της ρατσιστικής πολιτικής δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις, τροφοδοτεί ακραίες ανθρωποφαγικές αντιδράσεις, άνοδο της ξενοφοβίας και της φασιστικής επιρροής και μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες. Χρησιμοποιείται ως βαλβίδα εκτόνωσης και εργαλείο για να ανοίξει ο δρόμος για ένταση της εκμετάλλευσης και των ντόπιων, για κλίμα ανταγωνισμού και εχθρότητας ανάμεσα στην εργατική τάξη. Η κυβέρνηση απ τη μία αναθέτει τις ευθύνες διαχείρισης του προσφυγικού στις ΜΚΟ (για σίτιση, στέγαση, εκπαίδευση και περίθαλψη) και μας ενημερώνει ότι επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός μας, ενώ απ την άλλη επιτίθεται ολοκληρωτικά στη δημόσια υγεία και παιδεία, στη πρώτη κατοικία τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Η Ευρώπη-Φρούριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η Ευρώπη-Φυλακή των μέτρων λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας για τους εργαζόμενους στην Ευρώπη. Σήμερα περιορίζουν τους «ξένους», αύριο κάθε φτωχό, άνεργο, απόκληρο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση περνάει νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, ο υπουργός ”εργοδοσίας” Γ. Βρούτσης εξαπολύει μια χρυσαυγίτικης κοπής επίθεση στο δικαίωμα των μεταναστών στην ασφάλιση ενώ παράλληλα προετοιμάζει τη δημιουργία ενός ιδιότυπου ”ΟΑΕΔ μεταναστών”, δηλαδή εργαζομένων β’ διαλογής με μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία για να αξιοποιήσει τα φθηνά εργατικά χέρια των προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην ενδοχώρα.

Διακηρύσσουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι να ενταχτούν στις πόλεις και τα χωριά μας, να ζουν ελεύθεροι με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, ενώ παράλληλα παλεύουμε για:
-κατάργηση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και του «Δουβλίνο 2» για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού τους
– Διαμονή των προσφύγων μέσα στις πόλεις και τα χωριά σε ανθρώπινες συνθήκες. Επέκταση της λειτουργίας του προγράμματος στέγασης σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σπίτια. Κανένα στρατόπεδο «ανοικτό» ή κλειστό για πρόσφυγες.

– Να κλείσει το κολαστήριο της Μόρια και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα. Όχι στη γκετοποίηση και τη διαμονή τους έξω από τον αστικό ιστό. Να διατεθούν και τα χιλιάδες κλειστά και χωρίς ιδιοκτήτη ακίνητα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα για τη στέγαση των ντόπιων άστεγων και των προσφύγων για την κάλυψη όλων των αναγκών.

-Ελεύθερη πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές, εργασία και ίσα εργασιακά, πολιτικά, μορφωτικά, κοινωνικά δικαιώματα ανεξαρτήτως εθνικότητας.

– Δικαίωμα στο άσυλο. Όχι στις επιχειρήσεις αποτροπής σε θάλασσα και στεριά που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Όχι δολοφονικούς φράκτες στη θάλασσα και στον Έβρο και στις βίαιες επαναπροωθήσεις και απελάσεις.

-Καμιά διαχείριση των δημόσιων κονδυλίων για τους πρόσφυγες από ΜΚΟ. Η ευθύνη ανήκει σε Κυβέρνηση και Περιφέρειες. Η χρηματοδότηση για το προσφυγικό να κατευθύνεται για τη στέγαση και διαβίωση των προσφύγων σε κατοικίες, για σίτιση, ιατρική και ψυχολογική φροντίδα και όχι για καταστολή, στρατόπεδα, απελάσεις, στρατιωτικές επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων

Κοζάνη 18/2/2020

Tο γραφείο τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.