Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εντοπισμός παγιδευμένης αρκούδας στην Τ.Κ. Λευκώνα Πρεσπών της Π.Ε. Φλώρινας

31 Δεκεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης


Παγιδευμένη αρκούδα εντοπίστηκε στην κτηματική περιοχή νότια της Τ.Κ. Λευκώνα Πρεσπών της Π.Ε. Φλώρινας, το μεσημέρι του Σαββάτου 28-12-2019, συμβάν για το οποίο ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού, με την κινητοποίηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και τη σχετική ενημέρωση των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος» καθώς και της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ» συνοδεία ιδιώτη Κτηνιάτρου, η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και επόπτης-φύλακας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο εντοπισμού του παγιδευμένου άγριου ζώου, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν παγιδευμένο σε συρμάτινη θηλιά και τραυματισμένο.

Μετά την αναισθητοποίηση της αρκούδας για λόγους ασφάλειας των μελών του κλιμακίου και του ίδιου του ζώου, κατέστη εφικτή η απελευθέρωσή του από την παγίδα και η παροχή ιατρικής φροντίδας.

Σύμφωνα με την παρακολούθηση της συμπεριφοράς της αρκούδας από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, το ζώο παρέμεινε στην ίδια θέση όλο το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 29-12-2019 απομακρύνθηκε κατευθυνόμενο βόρεια προς το δάσος, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει επανεμφανιστεί στην περιοχή.

Η υπόθεση διερευνάται από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για κάθε νόμιμη ενέργεια σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία.

 

This entry was posted on Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, 2019 at 18:39 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply