ΣΤΟ METROPOLITAN EXPO

Ξεκινάει σήμερα το 13ο τακτικό εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, όπου το παρών αναμένεται να δώσουν 1.766 σύνεδροι, 5.639 παρατηρητές και 13 προσκεκλημένοι ομιλητές, με το 50% των συνέδρων να ανήκει στις ηλικίες 25-44 ετών.

Στο Συνέδριο μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίθ και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς και Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή προβολή.
Στις 19:30 η ομιλία Μητσοτάκη
Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να γίνει σήμερα στις 19:30, ενώ την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το Σάββατο 30/11, οι εργασίες θα συνεχιστούν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων στο πλαίσιο των δύο θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου:

«Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό» και «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες ώστε να υπάρξει δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού. Όσες εκτυπώσεις γίνουν θα είναι σε ανακυκλώσιμο χαρτί χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια. Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο Συνέδριο καλούνται να περιορίσουν δραστικά τα πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου, όπως ένας νυχτερινός αγώνας δρόμου το Σάββατο, που θα έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι με την τελική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.Το πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΝΔ
Παρασκευή 29/11

 • 16:00 Εγγραφή-Ταυτοποίηση Συνέδρων
 • 19:00 Έναρξη Εργασιών από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Επικύρωση Αποφάσεων/Κανονισμού Συνεδρίου
 • 19:10 Χαιρετισμός Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίθ , Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
 • 19:15 Χαιρετισμός Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Ευρωβουλευτή, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
 • 19:30 Ομιλία πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη

Σάββατο
30/11

 • 10:00 Ομιλία Γιάννη Μπρατάκου, γενικού διευθυντή Νέας Δημοκρατίας
 • 10:10 Ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων
 • 10:50 Ομιλία Σταύρου Καλαφάτη, γενικού γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης
 • 11:00 Ομιλία Γιώργου Στεργίου, γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής
 • 11:10 – 15:00 Συνεδρίαση με θέμα: «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό»
 • 11:10-12:30 Πάνελ με θέμα: «Ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο». Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πάουλο Ράνγκελ, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάιριντ Μακγκινες, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στέλλα Κυριακίδου, προτεινόμενη Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Υγείας.
 • 12:30-13:15 Εισηγήσεις Προσκεκλημένων Ομιλητών. «Λαϊκισμός: Τι μας διδάσκει η εμπειρία της Ελλάδας». Τάκης Παππάς, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. «Κοινωνικά στερεότυπα και λαϊκισμός: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. «Μπορεί ο λαϊκισμός να αντεπιτεθεί;» ‘Αγγελος Χρυσόγελος, λέκτορας διεθνούς πολιτικής στο London Metropolitan University και συνεργαζόμενος εταίρος της δεξαμενής σκέψης Chatham House.
 • 13:15-15:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων
 • 15:00-19:00 Συνεδρίαση με θέμα: «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας»
 • 15:00-16:30 Εισηγήσεις Προσκεκλημένων Ομιλητών. «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και καθορίζει τη ζωή μας» Ιόλη Χριστοπούλου, συν-ιδρύτρια, εταίρος και διευθύντρια πολιτικής της δεξαμενής σκέψης για το περιβάλλον The Green Tank. «Η σημασία της αποφυγής των πλαστικών μιας χρήσης για την προστασία και το μέλλον των θαλασσών μας» Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια της All For Blue. «Πράσινη τεχνολογία και βιώσιμή ανάπτυξη» Ντιάνα Κίνερτ, πολιτικός, ανεξάρτητη επιχειρηματίας, σύμβουλος και συγγραφέας. «Το εργασιακό περιβάλλον στην ψηφιακή εποχή» Πάνος Παχατουρίδης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. «Νέες τεχνολογίες και ίσες ευκαιρίες» Μυλαίδη Στούμπου, διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών πολυεθνικής εταιρίας σε 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. «Ψηφιακές δεξιότητες: Προκλήσεις και νέες προοπτικές» Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN).
 • 16:30-19:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων
 • 20:00 Διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόμου

Κυριακή
1/12

 • 10:30 Προβολή Βίντεο
 • 10:40 Ομιλία Παύλου Μαρινάκη, προέδρου ΟΝΝΕΔ
 • 10:50 Ομιλία Μαργαρίτη Σχοινά, αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
 • 11:10 Ομιλία Δημήτρη Αβραμόπουλου, Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας
 • 11:30 Ομιλία Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργού
 • 12:00 Ομιλία Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ευρωβουλευτή, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
 • 12:30 Κλείσιμο εργασιών Συνεδρίου από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.