Το σύστημα πέδησης αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό σύστημα κάθε αυτοκινήτου. Δεν είναι δυνατό, αλλά παράλληλα είναι και παράνομο, να κάνετε χρήση του αυτοκινήτου αν το σύστημα πέδησής του είναι χαλασμένο. Έτσι, έχει ιδιαίτερα ζωτική σημασία να διατηρείτε σε άψογη κατάσταση και να συντηρείτε με τον σωστό τρόπο το συγκεκριμένο σύστημα. Για τη συντήρηση και την επισκευή του συστήματος πέδησης, σας συνιστούμε να επισκέπτεστε κάποιο συνεργείο συντήρησης αυτοκινήτων.
Το σύστημα πέδησης των συνηθισμένων επιβατικών αυτοκινήτων, αποτελείται από το  πετάλι του φρένου, την κεντρική αντλία, το δοχείο του υγρού φρένων, τα κυλινδράκια των φρένων, τις δαγκάνες, τους δίσκους και τα ταμπούρα. Με το πάτημα του πεταλιού του φρένου, ένας οδηγός ενεργοποιεί την κεντρική αντλία, η οποία μεταφέρει την πίεση αυτή στα κυλινδράκια των φρένων που με τη σειρά τους, σταματούν την περιστροφή των τροχών, φέρνοντάς τους σε επαφή με τους δίσκους ή τα ταμπούρα των φρένων.

Οι συνηθέστερες ζημιές του συστήματος πέδησης είναι:  Στο Autodoc θα βρείτε τα πάντα για τα φρένα για το αυτοκίνητό σας

  • Φθορά λόγω τριβής των δίσκων των φρένων, των τακακιών των φρένων, των σιαγώνων των ταμπούρων και των ταμπούρων, γεγονός το οποίο μπορεί να επισκευαστεί με την αντικατάσταση των τμημάτων.
  • Μπλοκάρισμα των δαγκανών των φρένων. Το συγκεκριμένο πρόβλημα λύνεται με τη λίπανση των πείρων των δαγκανών ή την αντικατάστασή τους.
  • Μπλοκάρισμα των εμβόλων. Η επισκευή γίνεται με τη λίπανση των εμβόλων και την αλλαγή των τσιμουχών τους.
  • Μείωση της αποτελεσματικότητας της πέδησης λόγω γήρανσης του υγρού φρένων εξαιτίας των υγροσκοπικών ιδιοτήτων του.

Σας παρέχουμε μια ευρεία γκάμα από αξιόπιστα προϊόντα δοκιμασμένων κατασκευαστών: αναλώσιμα υλικά, όπως υγρά φρένων, τακάκια φρένων, κιτ επισκευής δαγκάνας, φλάντζες, σωλήνες και σφιγκτήρες συγκράτησης. Ανταλλακτικά, όπως δαγκάνες φρένων, δίσκους φρένων κ.λπ. Έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο και να προσθέσετε τα αναγκαία προϊόντα στο καλάθι αγορών ή στη λίστα επιθυμιών σας. Για να παραγγείλετε απαιτούνται ελάχιστα «κλικ», ενώ θα λάβετε τις αγορές σας στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.