To 3oΔημοτικό Σχολείο Γρεβενών εγκρίθηκε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ΕRASMUS +  για τα επόμενα 2 έτη.Τα ERASMUS+ είναι ευρωπαϊκά προγράμματα, πλήρως χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή ένωση και υλοποιούνται μέσω των συμπράξεων σχολικών μονάδων.Μαθητές και εκπαιδευτικοί από διαφορετικές χώρες εργάζονται μαζί σε ένα θέμα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα,  θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε  χώρες που συμμετέχουν  δωρεάν , να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά τους, να παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία τους, να συνεργαστούν με μαθητές και καθηγητές. Θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στα σπίτια τους, να πάρουν μέρος σε πολλές δραστηριότητες κι εκδρομές, να αποκτήσουν φίλους και να εξασκήσουν τα αγγλικά τους.

Το κάθε ταξίδι θα διαρκεί 5 ημέρες. Κάθε φορά  μια ομάδα 2-6 παιδιών συνοδευόμενη από μια ομάδα 2-5 εκπαιδευτικών θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Κάθε παιδί θα λάβει μέρος σε ένα ή, αν υπάρχει η δυνατότητα, δύο ταξίδια. Όλα τα έξοδα μετακίνησης, αεροπορικών εισιτηρίων, διαμονής και διατροφής καλύπτονται από το πρόγραμμα.Αποτελεί  μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές να γνωρίσουν καινούριες χώρες, τα ήθη και τα έθιμα τους , τον γλωσσικό τους πλούτο και να ανταλλάξουν απόψεις με συνομήλικους τους.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος  οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών είχαν την χαρά να υποδεχθούν την Δευτέρα 25/11/2019 τις αποστολές από Ιταλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία που συμμετέχουν από κοινού μαζί με την Ελλάδα στο πρόγραμμα «Sporttoeducate, tointegrate, tobecomecitizensoftheworld».

Η πρώτη αυτή ημέρα περιελάμβανε μια μικρή αναπαράσταση έναρξης ολυμπιακών αγώνων. Παρά την καθυστέρηση λόγω της βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι οικοδεσπότες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου και επάξια κέρδισαν τα επαινετικά σχόλια των φιλοξενουμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.