Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση του Δημάρχου Δεσκάτης Δημητρίου Κορδίλα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

22 Νοεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Στις 18-19 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Δεσκάτης Κορδίλας Δημήτριος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κογιο Ζήση βρέθηκαν στην Αθήνα όπου είχαν σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Λιβάνιο Θεόδωρο.

Στην συζήτηση που έγινε εξετάστηκαν τρόποι επίλυσης έκτακτης επιχορήγησης για την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε νέο δανεισμό για το κλείσιμο αυτού.

Ο Δήμαρχος πρότεινε στον Υφυπουργό ο νόμος που προβλέπει έκτακτη χρηματοδότηση σε Δήμους με πληθυσμό κάτω από 4.000 να τροποποιηθεί και να γίνει για Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων. Η πρόταση ακούστηκε θετικά και ο Υφυπουργός  θα προσπαθήσει σύντομα να φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Επίσης μας ανακοινώθηκε από τον κ.Υφυπουργό ότι σύντομα ο Δήμος μας θα λάβει χρηματοδότηση  της τάξεως των 150.000 ευρώ για αγορά μηχανημάτων καθαρισμού και όχι μόνο.Ενημερωθήκαμε και για την ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την  κατασκευή ταρτάν στο γήπεδο δεδομένο ότι ο κάθε Δήμος στο παραπάνω πρόγραμμα που λήγει στις 31-12-2019 δικαιούνται ποσό έως 600.000 ευρώ για ένταξη έργων αθλητικών εγκαταστάσεων .

 

Γραφείο τύπου Δημάρχου

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2019 at 15:09 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply