Πώς διαμορφώνονται οι προτιμήσεις των πολιτών

Νέα δημοσκόπηση για το πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου διεξήγαγε η εταιρεία PULSE, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία εκτιμάται στο 38% (από 38,5%), 24% είναι η προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ (από 25%), 6% στο ΚΙΝΑΛ (παραμένει σταθερό), 5,5% στο ΚΚΕ (από 5%),  4% στην Ελληνική Λύση (από 3,5%) και 3,5% στο ΜέΡΑ25 (από 4%), ενώ οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 9%.

Κοινώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του καναλιού, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Περαιτέρω πτώση καταγράφει η Χρυσή Αυγή με 1% (έναντι 1,5%), το 1% φθάνει η Δημιουργία Ξανά, άλλο κόμμα (Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΛΑΕ, Οικολόγοι-Πράσινοι) δηλώνει το 4% των ερωτηθέντων (από 4,5%), το 4% πηγαίνει στο λευκό/άκυρο/αποχή (από 2,5%), ενώ 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι/δεν απαντώ (έναντι 9,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ενδεικτική είναι η παράσταση νίκης, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 70%, έναντι μόλις 17% των συμμετεχόντων που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα, στο 23% κυμαίνεται η απάντηση «κανένας από τους δύο».

Παράλληλα, η ίδια δημοσκόπηση επιχείρησε και ένα σφυγμογράφημα όσον αφορά το πώς δέχθηκαν οι πολίτες την εφαρμογή των μέτρων από πλευράς κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, οι απαντήσεις ήταν: 63% σωστή, 31% λάθος, 6% ΔΓ/ΔΑ.

Για την προσωπική οικονομική κατάσταση, οι πολίτες είπαν: 14% άνετη, 48% μέτρια, 33% δύσκολη, 5% ΔΓ/ΔΑ.

Όσο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου: 61% σίγουρα συμφωνώ, 14% μάλλον συμφωνώ, 9% μάλλον διαφωνώ, 8% σίγουρα διαφωνώ, 8%ΔΓ/ΔΑ.

Η στάση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας για τα μέτρα του αντικαπνιστικού νόμου είναι ξεκάθαρα θετική.

Θετικοί είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογα με τα ποσοστά των ψηφοφόρων της ΝΔ, είναι και εκείνων του ΚΙΝΑΛ για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Η απάντηση των πολιτών για το πανεπιστημιακό άσυλο, είναι: 50% σίγουρα συμφωνώ, 16% μάλλον συμφωνώ, 7% μάλλον διαφωνώ, 16% σίγουρα διαφωνώ, 11% ΔΓ/ΔΑ.

Υπέρ κατά 88% είναι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο μοιρασμένη η κατάσταση.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με τον νέο νόμο.

Το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια, οι πολίτες απάντησαν: 52% σίγουρα συμφωνώ, 19% μάλλον συμφωνώ, 7% μάλλον διαφωνώ, 13% σίγουρα διαφωνών, 9% ΔΓ/ΔΑ.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.