Τι λένε στον «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ» οι πέντε επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου κατεβαίνουν στις κάλπες οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας, εκλέγοντας από τις πέντε υποψήφιες παρατάξεις, τους αντιπροσώπους τους για την Αντιπροσωπεία της Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από 52 μέλη (36 στην Κοζάνη, 7 στην Καστοριά, 6 στη Φλώρινα και 3 στα Γρεβενά), αλλά και για το οχταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Οι κάλπες σε ό,τι αφορά το Νομό Κοζάνης, θα στηθούν σε τρία εκλογικά κέντρα, στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΔΜ (Μπουσίου και Εστίας 3), ενώ η διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα. Τα εγγεγραμμένα μέλη είναι περί τα 2400, ενώ την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει περί τα 1240 μέλη.

Στις εκλογές συμμετέχουν: Το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Δημήτρη Μαυροματίδη, η Νέα Πρόταση Μηχανικών, συνδυασμός με επικεφαλής τον Νίκο Συλλίρη, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Στέργιο Κιάνα, η Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κοζικόπουλο και το Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο Μηχανικών (Ε.Α.Μ.- Μ.), με επικεφαλής τον Χρήστο Βασιλόπουλο.

Μιλώντας στον «Π», οι επικεφαλής των παρατάξεων κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την εκλογική διαδικασία, συμμετέχοντας ενεργά και επιλέγοντας την παράταξη της επιλογής τους, θέτοντας ο καθένας τα δικά τους προτάγματα. Τα μηνύματά τους, έχουν ως εξής:

 

Δημήτρης Μαυροματίδης, «Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας»:

«Καλούμε τους Μηχανικούς της Δυτικής Μακεδονίας να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του ΤΕΕ. Τους καλούμε να προσέλθουν δυναμικά στις κάλπες και να δείξουν με την ψήφο τους και με τη στάση τους την επόμενη ημέρα στο Τεχνικό Επιμελητήριο»

 

Στέργιος Κιάνας, «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»:

«Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της περιοδείας της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ την Κυριακή 03 Νοεμβρίου. Μία μεγάλη ομάδα υποψηφίων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της παράταξης Στέργιο Κιάνα, επισκέφτηκε υπηρεσίες, φορείς, χώρους εργασίας μηχανικών σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συζήτησε μαζί τους για θέματα της επικαιρότητας, για τον ρόλο του ΤΕΕ, για το πώς μπορεί το ΤΕΕ να βοηθήσει στη διασφάλιση των συμφερόντων των Διπλωματούχων Μηχανικών και να τους προστατεύσει. Δεσμεύτηκε επίσης η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους στη διεκδίκηση λύσεων των κοινών προβλημάτων. Το ΤΕΕ είναι ο επίσημος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και ένας από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς της χώρας. Είναι το σπίτι μας! Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στις εκλογές και να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας».

 

Νίκος Συλλίρης, «Νέα Πρόταση Μηχανικών» :

«Η Νέα Πρόταση Μηχανικών συμμετέχει στις εκλογές του ΤΕΕ για την αντιπροσωπεία του τοπικού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας. Ευελπιστεί ότι θα είναι αυτή τη φορά στη διοίκηση προκειμένου να επανεκκινήσει τη δραστηριότητα που θα πρέπει να έχει το ΤΕΕ και το κύρος που θα πρέπει να αποκτήσει με στόχο την προσφορά και στον πολίτη της ΔΜ αλλά και σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες των διπλωματούχων μηχανικών».

 

Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος: «Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση Μηχανικών»:

«Μέσα από τις εκλογές ήρθε ο καιρός να αποφασίσουμε πως ακριβώς θα τοποθετηθεί ο μηχανικός στις σύγχρονες ανάγκες. Δηλαδή, θα είναι το παιδί για όλες τις δουλειές, ή θα έχει το επάγγελμά του μια επιστημονική βάση. Δηλαδή, θα πληρώνουμε στα δάνεια, στο ΔΝΤ και στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, περισσότερα χρήματα ή θα έχουμε αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα; Θα έχουμε φορολόγηση των επιχειρηματιών ή θα έχουμε αφορολόγητο όριο για τις λαϊκές οικογένειες; Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσουν με βάση και κριτήριο τις ανάγκες τους».

 

Χρήστος Βασιλόπουλος, «Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο Μηχανικών»:

«Καλούμε τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει μαζικά το Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο Μηχανικών την Κυριακή, γιατί -χωρίς να πιστεύουμε στη λογική της λειτουργίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου το οποίο είναι ενάντια στα συμφέροντα των μηχανικών- είναι μια πρώτη ένδειξη συσπείρωσης όλου του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς γύρω από τα πραγματικά προβλήματα των μηχανικών, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενάντια στην πολιτική υλοποίησης αυτών των επιλογών από το ΤΕΕ, το οποίο βρίσκεται κόντρα στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών, κυρίως των εργαζόμενων μηχανικών».

e-ptolemeos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.