Ο τρόπος πληρωμής των διοδίων αναμένεται να είναι ηλεκτρονικός, με τους οδηγούς να πληρώνουν το απαιτούμενο αντίτιμο στον τελευταίο μόνο σταθμό.

Μια σειρά αλλαγών στον τρόπο πληρωμής των διοδίων προωθείται το τελευταίο διάστημα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Star».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπολογισμός του αντιτίμου των διοδίων θα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά, με τους οδηγούς να καταβάλλουν το απαιτούμενο ποσό στον τελευταίο μόνο σταθμό.

Για παράδειγμα, αν κάποιος επιθυμήσει να ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, θα πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων στον τελευταίο σταθμό, δηλαδή τον σταθμό των Μαλγάρων.

Κατά την είσοδό του στην εθνική οδό, βέβαια, θα έχει παραλάβει ένα ειδικό εισιτήριο, το οποίο καλείται να διατηρήσει στην κατοχή του, έως το τέλος της διαδρομής.

Έτσι, ο υπολογισμός του απαιτούμενου ποσού θα πραγματοποιείται με βάση τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου σταθμού διοδίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων δεν θα σχετίζεται με τις κάρτες «e-pass» ή «free-pass», και στόχος είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας για τους οδηγούς και η εξοικονόμηση χρημάτων για τους συχνούς ταξιδιώτες.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.