Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συμφωνία Χρυσοχοϊδη-περιφερειαρχών: Έρχονται χιλιάδες πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα

27 Σεπτεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Στη σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους περιφερειάρχες 13 περιφερειών σχετικά με την μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας, συμφώνησαν στην ανάληψη άμεσων μέτρων για αποσυμφόρηση των νησιών.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας στις 13 περιφέρειες, καθώς επίσης και ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Η επίτευξη του σκοπού δεν θα γίνει απαραίτητα με την δημιουργία νέων δομών αλλά και με την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων που θα είναι διαθέσιμα για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες.

Ο κ. Πατούλης, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Νίκας συμφώνησαν να στηρίξουν το σχέδιο αυτό με τον κ. Πατούλη να λέει πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βάλει πλάτη στην επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού και έκανε λόγο για φιλοξενία που θα τεθεί κάτω από συγκεκριμένους όρους, ώστε να μην χαθεί η εθνική ταυτότητα.

Ο βασικός στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι σε τρία χρόνια να γίνει επαναπατρισμός των μεταναστών και να ενσωματωθούν οι 12.000 με 15.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης, ότι η μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας είναι σε έξαρση με αποτέλεσμα να υπάρχουν και συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών στις δομές φιλοξενίας, όπως εκείνη στον Σχιστό, με τον τραυματισμό 22χρονου Αφγανού από μαχαίρι.

Δημιουργία 10.000 νέων θέσεων φιλοξενίας προσφύγων στην ενδοχώρα. Τα σημεία
This entry was posted on Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2019 at 21:11 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply