Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παράδοση -παραλαβή στην Πρυτανεία του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (εικόνες + video)

4 Σεπτεμβρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Οι δηλώσεις του νέου Πρύτανη Θ. Θεοδουλίδη και το σχόλιο της αντιπρύτανη Α. Σπύρτου που κέρδισε τα χαμόγελα όλων

Με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η παράδοση παραλαβή της νέας Πρυτανικής αρχής του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου.

Ο νέος Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης  μίλησε με θετικό τρόπο για το έργο της πρώτης αιρετής διοίκησης του πανεπιστημίου μετά από μια μακρά περίοδο διορισμένων διοικήσεων, ενώ απευθυνόμενος στο πρόσωπο του απερχόμενου Πρύτανη Αντώνη Τουρλιδάκη τόνισε ότι «αυτό που θα θυμόμαστε από την διοίκηση σας είναι ότι από τα έξι τμήματα το πανεπιστήμιο το παραδίδεται στα 22 τμήματα».

«Θα δώσουμε βάρος στον διευθέτηση των κτιριολογικών προβλημάτων του νέου πανεπιστημίου, ενώ όπως έχουμε περίγραψε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις για ένα ανοικτό δυνατό εξωστρεφές και διεθνές πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας», σημείωσε ο Θεόδωρος Τουρλιδάκης και κατέληξε λέγοντας ότι «όλα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με τους εκλεγμένους αντιπρυτάνεις που εξέλεξε σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο η ακαδημαϊκή κοινότητα».

Ο απερχόμενος Πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης μίλησε για το έργο της διοίκησης του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το εγχείρημα της απορρόφησης του ΤΕΙ από το πανεπιστήμιο, ενώ μίλησε με πολύ θετικό τρόπο για την συνεργασία του που είχε με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ο κ. Τουρλιδάκης ευχαρίστησε τους αντιπρυτάνεις του και όλους τους συνεργάτες του, το προσωπικό του πανεπιστημίου κα ευχήθηκε καλή δουλειά στο έργο της νέας διοίκησης.

Ο κ. Θεοδουλίδης παρουσίασε τους νέους αντιπρυτάνεις με τα καθήκοντα που αναλαμβάνει ο καθένας.Ο Νίκος Σαριαννίδης της Σχολής Οικονομικών επιστημών αναλαμβάνει Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών θεμάτων και φοιτητικής μέριμνας, ο καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών κα ανθρωπιστικών επιστημών Γιώργος Ιορδανίδης αναλαμβάνει Αντιπρύτανης Οικονομικών προγραμματισμού και Ανάπτυξης, η καθηγήτρια της Σχολής  Κοινωνικών κα Ανθρωπιστικών Επιστημών Άννα Σπύρτου αναλαμβάνει Αντιπρύτανης Διοικητικών υποθέσεων και ο Στέργιος Μαρόπουλος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής αναλαμβάνει Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια βίου Εκπαίδευσης.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των νέων αντιπρυτάνεων ήταν της κας Άννας Σπύρτου, που ευχήθηκε το έργο της νέας πρυτανικής αρχής να έχει “την ολόπλευρη υποστήριξη που είχε η πρυτανική του Αντώνη Τουρλιδάκη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπ Παιδεία”ς. Μάλιστα χαρακτήρισε “ως πολύ τυχερή” την διοίκηση του κου Τουρλιδάκη και περιέγραψε ένα στιγμιότυπο, που το ανέφερε οι ίδιος ο πρώην πρύτανης  στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου, όταν κάποια στιγμή ζήτησε επείγουσα λύση για ένα θέμα στις 12 το μεσημέρι και ο υπουργός κ. Γαβρόγλου επικοινώνησε μαζί του στις 2.30 το απόγευμα διευθετώντας την εκκρεμότητα. «Ευχόμαστε να’χουμε και εμείς αυτή την συνεργασία με την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας», κατέληξε.

Σπύρος Κουταβάς στο Vetonews

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2019 at 16:40 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply