Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως υπεγράφη την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας η Σύμβαση για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Σπηλαίου – γεφυριού Πορτίτσας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και της αναδόχου εταιρίας, ενός έργου που αποσκοπεί στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων των Γρεβενών και την τουριστική τους προβολή, προέβη στις σχετικές ενέργειες ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις απαιτούμενες διαδικασίες και σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα.

Το συνολικό μήκος της οδού που κατασκευάζει η Π.Ε. Γρεβενών για βελτίωση με ήπιες παρεμβάσεις είναι 4,83 χιλιόμετρα από το Γεφύρι προς τον οικισμό, ενώ το υπόλοιπο τμήμα μήκους 1,4 χιλιομέτρων αποτελεί αντικείμενο μελέτης του Δήμου Γρεβενών. Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος κατά τους χειμερινούς μήνες από συμβατικά οχήματα, παρά μόνο από αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Οι επεμβάσεις που προτείνονται, πέρα από την τουριστική ανάδειξη του πέτρινου γεφυριού της Πορτίτσας και του ομώνυμου φαραγγιού του ποταμού Βενέτικου, θα βοηθήσουν στην διαπλάτυνση του δρόμου ενώ θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Γρεβενών για τον επαγγελματισμό και τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να ξεκινήσει αυτό το έργο.

Γρεβενά, 22-8-2019

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.